用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 補習費
樓主: Rich5
go

補習費  

小時了了 發表於 20-11-13 18:52
有無 Econ 大班online 上堂介紹?
遵理逐個topic 俾錢睇Video 有無人試過,好嗎? https://studentportal.be ...

我大仔當年有補過遵x,但唔係 video 班,6百幾一個月,如果睇 video 加$50. 都 Ok.嘅。
如果 Video 分 topic . 试下啱唔啱囡囡囉!

IloveJJ 發表於 20-11-13 20:59

咁貴?特別有效果嗎?係咪補IAL?

專補IGCSE/IAL/ IELTS. 阿女心儀嗰間英國大學IELTS 要7, IGCSE first language 要 C, 如果阿女後年中五考到 IELTS 7後就可以唔洗補佢了。
又如果阿女出年5月考IGCSE First Language 有C,到時亦可以唔洗補

回覆樓主:

出面兩大型補習社,無論實體同睇video 初中都偏淺同較慢,佢地吾會就住一間學校去教,就算同埋一科,又間間學校有教早教遲,最吾鐘意佢地導師通常都係口水多多,聽講佢地有好多學生留失。
我揾導師一定要佢地教到超前學校所教,越超前越好,其實有能力同有興趣,吾诜等學校。
中三,中文,中史,bio 都少人會去補,通常補都係
maths, phy 同 chem 三科
初中都吾會好難,揾大學生有星都ok, 吾貴而且有心機,

giver    發表於 20-11-23 01:56
妹妹豬 齊來做個好朋友)

小時了了 發表於 20-11-13 21:26
專補IGCSE/IAL/ IELTS. 阿女心儀嗰間英國大學IELTS 要7, IGCSE first language 要 C, 如果阿女後年中五考 ...

不過一般補 IAL 那些,費用又真係好貴。
妹妹豬 齊來做個好朋友)

小時了了 發表於 20-11-13 19:07
七百幾一個鐘,因為家住北區,唔想搭車浪费時間及精神

補數   [/sm中iley]

中英數3科主科最易揾老師就係數,唔洗咁貴喎,我女科數學幾好,佢宜家中五都教到佢中四嘅表妹數學!
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

小時了了 發表於 20-11-13 17:14
唉!!!好肉赤, 真係好貴, 奈何孩子天資差, 無辦法

英文: $690/hr online 單對單 (英國劍橋大學畢業) (留學 ...
呢個價錢,不如直接讀國際學校

小時了了    發表於 20-11-14 13:15

補習費今年我都好貴。F.3
中文650/4堂
英文online 200-300/hr 牛津、McGill都有,Oral 同writing
數理240/堂x4科 online
預習中四的
我全部online 上都係省時間,而且我唔想浪費時間整理notes. 而且唔上堂就打機打機再打機,人都癲

英文,你的老師是什麼背景的?在那處請?

英文: $690/hr online 單對單 (英國劍橋大學畢業) (留學 ...

請問中文睇 video 在那間補? 可以pm嗎?

Harebellv 發表於 20-11-14 12:54
請問中文睇 video 在那間補? 可以pm嗎?

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3846036&fromuid=1539350呢個帖#2 網友有提,今年因疫情関係開拓咗網上錄影 video

Harebellv    發表於 20-11-28 10:05

回覆 JJDBB 的帖子

多謝網友介紹 Econ 補習, 剛報名錄影 video 班,但只有上補習社睇,無得係屋企網上睇,$900 (4堂) 阿女試吓咁嘅模式帮唔帮到佢

小時了了 發表於 20-11-14 13:21
回覆 JJDBB 的帖子

多謝網友介紹 Econ 補習, 剛報名錄影 video 班(但只有上補習社睇,無得係屋企網上睇, ...

DSE有用嗎?因為睇上面回覆Jm令千金國際學校,啱吾啱課程?
我只知這個在本校補習這科有些出名,我們可能S6會去補。

JJDBB 發表於 20-11-14 13:24

DSE有用嗎?因為睇上面回覆Jm令千金國際學校,啱吾啱課程?

我女讀直資考DSE 課程,不是讀國際學校

回覆樓主:

中文 [email protected]小時
數880堂 4堂,大班

小時了了 發表於 20-11-14 13:26
我女讀直資考DSE 課程,不是讀國際學校

Sorry!DSE幫到手。

小時了了    發表於 20-11-14 13:30

JJDBB 發表於 20-11-13 18:56
小女只補中,英,數
共2,000(大約)

一個月2000都好合理

英文: $690/hr online 單對單 (英國劍橋大學畢業) (新加 ...

原來中學補習咁貴,補左後成績有進步嗎?

我仔高小,補習老師好好佢亦有補中學生,我已經同佢講好左升中後繼續跟佢,每星預留最少2小時比我

b3410 發表於 20-11-14 07:11
呢個價錢,不如直接讀國際學校

讀國際好多都每科搵私補,過$千/鐘