用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 補習費
go

補習費  

我2女數學和英文也有私人補習,其實每月費用也幾貴,你們補習老師每小時收費多少?會請什麼學歷的和在那裏找?

BA2中學

B2A 觀塘區校風好的中學,大家有沒有資料

回覆 Rich5 的帖子

其實我諗唔係用$去衡量個老師值唔值 / 好唔好......我會睇返佢同小朋友夾唔夾﹐補左有無進步﹐老師本身有無責任心咁樣。(收你平貴都好﹐老師好好資歷都好﹐你小朋友唔受佢個套就點都無用)﹐同一個老師﹐就算人地介紹話你知好好﹐都未必夾你自己個小朋友﹐所以搵老師真係唔係咁容易的。

其實有個老師都幾有心做,但她寫英文給我時,她的grammar 也有錯,都唔係太想請佢

回覆 Rich5 的帖子

其實你自己都覺得唔好﹐咁點會繼續用? 快快手請過另一個好過啦。好多老師網都可以搵到老師....

有找agents 但沒太多回覆

Rich5 發表於 20-11-9 16:34
我2女數學和英文也有私人補習,其實每月費用也幾貴,你們補習老師每小時收費多少?會請什麼學歷的和在那找?

唉!!!好肉赤, 真係好貴, 奈何孩子天資差, 無辦法

英文: $690/hr online 單對單 (香港 IGCSE & IAL 私人公司嘅考試中心) (英國劍橋大學畢業) (幫小女補 IGCSE 及 IELTS) (新加坡留學 agent 介紹呢間公司補英文)

Maths: $720/hr online 單對單 (香港大學畢業) (google search 同 Econ 同一間補習社), 因孩子自修M1,呢個教孩子M1

$290/ 堂補習社,(老板補,老板科大數學系畢業)(表姐介紹因表姐係度補) 孩子S1補到依家S4,補 core+ M1,一星期2堂

Econ: 搵緊, 如online 單對單 $720/hr  (香港中文大學畢業) (google search 同 Maths 同一間補習社)
(後記:經EK網友介紹,報名一間$900 4堂睇 video 補習社)

** 中文: $740一個月 (補習社係元朗馬田路....杏 X 教育, 但可以網上在家睇 video) (香港大學中文碩士畢業)(EK 網友介紹)

** 中文 (網上在家睇 video) 補習社資料, 係呢個帖第2頁 #32 有講, 請自行在 google search 相關補習社資料便可, 不用 pm 問我了

vkyu    發表於 21-2-8 13:46
洋蔥頭媽咪    發表於 20-11-13 18:15
medicine    發表於 20-11-13 18:13

小時了了 發表於 20-11-13 17:14

英文: $690/hr online 單對單 (英國劍橋大學畢業) (留學 ...
咁貴?!
我最近先幫人搞掂左科數(iGCSE), 無$收...

小時了了 發表於 20-11-13 17:14

英文: $690/hr online 單對單 (英國劍橋大學畢業) (留學 ...

嘩,好甘,仲貴過我俾學費$5萬一年,暫時中四未有補習,不過不失啦

回覆樓主:

maths 同 econ 都好貴,以為係月計
妹妹豬 齊來做個好朋友)

大家有無好介紹,補Econ,我想慳啲
中文,其實唔洗補,但阿女同阿Sir 好夾佢想keep 住補,我見$740一個月,咁多科最平嘅一科,暫時由得阿女keep 住睇Video

小時了了 發表於 20-11-13 18:40

其實你個女系吾系一定单對单個隻,每個钟要六,七百元系我的一個月了。

JJDBB 發表於 20-11-13 18:46
其實你個女系吾系一定单對单個隻,每個钟要六,七百元系我的一個月了。
...

有無 Econ 大班online 上堂介紹?
遵理逐個topic 俾錢睇Video 有無人試過,好嗎? https://studentportal.beacon.com ... olment?t2=1&t3=1&t4=1&t5=1&tab=0&random_id=79234&t1=2#subject_7

回覆樓主:

小女只補中,英,數
共2,000(大約)

英文,因為Miss 係native 英國老師

數學,我再諗吓可以點慳,但阿女數學唔太好,暫時平時測驗唔合格

小時了了 發表於 20-11-13 18:58
英文,因為Miss 係native 英國老師

數學,我再諗吓可以點慳,但阿女數學唔太好,暫時平時測驗唔合格 ...

系数學揾個大學生都系百幾元一個鐘,你七百幾是否四堂?不過你疫情吾想出去補?

JJDBB 發表於 20-11-13 19:06
系数學揾個大學生都系百幾元一個鐘,你七百幾是否四堂?

七百幾一個鐘,因為家住北區,唔想搭車浪费時間及精神

小時了了 發表於 20-11-13 19:07
七百幾一個鐘

W o W  

小時了了 發表於 20-11-13 18:40
中文,其實唔洗補,但阿女同阿Sir 好夾佢想keep 住補,我見$ ...

如非追星,我覺得唔會用7百蚊補數同 Econ .唔值
中文睇 Video 都9百

洋蔥頭媽咪 發表於 20-11-13 19:17
如非追星,我覺得唔會用7百蚊補數同 Econ .唔值
中文睇 Video 都9百

中文記錯,$740才正確,上面改返$740