用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 小朋友7:00 落機 家長應該 幾點去機場接機 ...
樓主: waiyan2000
go

[英國] 小朋友7:00 落機 家長應該 幾點去機場接機  

cfs 發表於 20-11-24 14:15
好幸運,唔駛等10小時前幾日仲見人等12小時都未走得.

是的,剛星期日到香港那班 CX normal 最快走得好似都要晚上七點幾。不知道為什麼那天超多人,可能星期日吧。我個女 還要更久才走得(special case)

回覆樓主:

好想知有沒中午後到既航班,等候可以離開機場既時間? 是否必要去青衣酒店等候?

waiyan2000 發表於 20-11-24 14:47
尋日班機好吉 ,可以一個人坐一行, 如果12月頭回港可能未必得

我女12月6返,上網睇premium economy full 曬。希望喺香港機場唔使等1x 個鐘

manman333 發表於 20-11-24 15:35
好想知有沒中午後到既航班,等候可以離開機場既時間? 是否必要去青衣酒店等候?
...

如果直航,你睇睇CX有班是 下午 4-5點起飛 , 抵港是中午 , 有就有,冇就  只有一班 朝早 6點幾抵港 。 BA 就有班下午  2-4點到港 ( BA 31 or BA 27 )

manman333 發表於 20-11-24 15:35
...
最近多數2點後到既機,都係安排去青衣酒店等到第2日出結果先放行.不過由到步到去青衣,都要4小時.如果未夠年齡自己入住青衣酒店,就在機場等過夜.不過情況會因應疲情而更改,而家咁爆法.

cfs 發表於 20-11-24 16:13
最近多數2點後到既機,都係安排去青衣酒店等到第2日出結果先放行.不過由到步到去青衣,都要4小時.如果未夠年 ...

今次真係早返有著數

waiyan2000 發表於 20-11-24 16:23
今次真係早返有著數
哈哈,你指早機定早啲返呀唔駛急啦隨遇而安