用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國返香港, 怎樣找做covid19 test
go

[英國] 英國返香港, 怎樣找做covid19 test

請問有沒有人知英國返香港, 如果the lab is accredited by UKSA,但沒有ISO 15189, CX 會唔會accept 的 lab test report of COVID-19?

回覆樓主:

不如你先睇睇<英國機場快速測試COVID>, 裡有好多家長已經提供有用資訊。

回覆 kalmum 的帖子

我都想知UKAS 認唔認可? 我找個間在 Leeds 做測試

<英國機場快速測試COVID>裡面唔見有講。

同埋未夠18歲英國是否規定要guardian陪同及家長授權信?

謝謝!

已睇哂《英國機場快速測試COVID》,沒有提及關於我的問題。
亦都想知有沒有人用過一間沒有ISO15189而有accredited by UKAS 的Lab, 成功返到香港。

回覆 claracny 的帖子

UKAS is the national accreditation body recognised by the British government.

kalmum 發表於 20-11-5 23:10
已睇哂《英國機場快速測試COVID》,沒有提及關於我的問題。
亦都想知有沒有人用過一間沒有ISO15189而有accr ...

睇以下的Post , 在 332樓 ,352樓有提及過。
因有位家長做了2次檢測都不能上機,到第三次檢測是CX介紹比他去做的 ,當時CX網站都未有Test centre 資料。

希望幫到你 , 我不知是否你想要的答案 。

從英國抵港需持病毒陰性證明 https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3845435