用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 隔離酒店入住後感
樓主: 過客
go

[英國] 隔離酒店入住後感  

hiddenhero 發表於 20-11-4 16:48
可能一落車見到個墳場係隔離

房間樓層走廊燈好暗, 房間裡面地毯好似好舊, 燈光開曬都 ...
佢哋既中餐唔差,14日之後可以試下。

觀塘帝盛有無人位過?啲相又係唔錯,唔知得唔得?

回覆 hiddenhero 的帖子

今晚等檢測報告,要去政府安排華逸酒店住一晚,提供晚及早餐。聽朝十點幾會有報告,再自行去L’hotel。L’hotel我冇訂餐,因為太貴,規定要訂哂14日,第一曰已經等檢測結果冇去住,又蝕左一日,酒店話可以叫deliveroo 之類,有酒店職員送上房。

jj100c 發表於 20-11-4 18:02

今晚等檢測報告,要去政府安排華逸酒店住一晚,提供晚及早餐。聽朝十點幾會有報告 ...
jj100c, 請問你是否下午機到港,之後是否在機場做了檢測,就由政府安排去華逸酒店,不用在機場等幾個小時?政府安排的酒店住宿及膳食是免費?你在英Heathrow Airport 做的COVID-19 test, 在香港入境順利接受嗎?唔好意思咁多問題,謝謝你.

jj100c 發表於 20-11-4 18:02

今晚等檢測報告,要去政府安排華逸酒店住一晚,提供晚及早餐。聽朝十點幾會有報告 ...

祝順順利利! 我有幫阿仔訂餐, 我唸著耐不耐送下湯比佢咋。 明天可否講下房間網速, 燈光, 阿仔仲要上網課。 謝謝!

kct18 發表於 20-11-4 16:55
我6月時住過,不過是family suite(3人住),好好,12月已book,會再住

kct18 發表於 20-11-4 16:55
我都有興趣呢間, 有冇人可提供入住後感?
睇相好光猛, 房又夠大, 網上評價唔多, 但評價又唔差,

我地幫細佬book咗銅鑼灣crowne plaza,14晚萬幾蚊,貪佢間房夠大。啲房都幾新,有朋友上個月住過都話好!

summerhotel1 發表於 20-11-3 22:33
係呀, 大部分荃灣, 青衣,嗰啲酒店都唔係幾好, 旺角Cordis幾好, 佢有一層專門for隔離人士
...

你全部都住過?

hiddenhero 發表於 20-11-3 22:51
bingo! 就係網站既相同真實情況個落差。 其實相有既野的確有曬, 但係個 feel 好陰森. 唔知係咪不同樓層 ...
唔止好陰,有D房仲望到墳埸,好恐怖

Papabeibei 發表於 20-11-4 20:12
唔止好陰,有D房仲望到墳埸,好恐怖

一個人住應該好肴底

hiddenhero 發表於 20-11-4 20:46
一個人住應該好肴底

如果間酒店又舊又殘, 房燈光又暗, 出面條走廓又暗又舊款, 都咪話唔肴底,  

hiddenhero 發表於 20-11-4 16:48
可能一落車見到個墳場係隔離

房間樓層走廊燈好暗, 房間裡面地毯好似好舊, 燈光開曬都 ...

好似對住墳場啲房係用磨砂玻璃嘅。但好多人都寧願有景,所以都寧願俾貴少少住premier room對住馬場

game9099 發表於 20-11-4 21:06
好似對住墳場啲房係用磨砂玻璃嘅。但好多人都寧願有景,所以都寧願俾貴少少住premier room對住馬場
...

已經係對馬場, checkin 時我地企左係房門口但係對腳好唔願意行入去連個酒店員工都笑。

過客 發表於 20-11-4 20:57
如果間酒店又舊又殘, 房燈光又暗, 出面條走廓又暗又舊款, 都咪話唔肴底,   ...

總之就係有種說不出的詭異。

hiddenhero 發表於 20-11-4 21:10
已經係對馬場, checkin 時我地企左係房門口但係對腳好唔願意行入去連個酒店員工都笑。
...

本來我地都諗住book呢間架啦 但見到佢都幾殘下又近墳場所以放棄 呢間酒店就係勝在接受18歲以下嘅學生同夠平

game9099 發表於 20-11-4 21:14
本來我地都諗住book呢間架啦 但見到佢都幾殘下又近墳場所以放棄 呢間酒店就 ...

決定絕對正確! 比小朋友更加唔好book。

hiddenhero 發表於 20-11-4 21:16
決定絕對正確! 比小朋友更加唔好book。

其實我細佬夠20歲,好多choice。所以最後選擇crowne plaza!琴日仲趁佢未抬高個價快啲book左先

game9099 發表於 20-11-4 21:18
其實我細佬夠20歲,好多choice。所以最後選擇crowne plaza!琴日仲趁佢未抬高個價快啲book左先:good ...

Crowne 接受隔離? 唔錯啵。 記低佢先
係銅鑼灣個間?

hiddenhero 發表於 20-11-4 21:19

Crowne 接受隔離? 唔錯啵。 記低佢先

接受呀,有個親戚上個月英國翻嚟喺個度隔離,話唔錯。跟住我地見到啲房都有300-400呎,裝修都唔錯,所以book咗!佢間中餐廳啲點心都好好食,到時佢又可以order,所以真係唔錯呀