用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 隔離酒店入住後感
go

[英國] 隔離酒店入住後感  

請問有冇家長或學生入住了隔離酒店的住後感, 可否介紹下, 我見有 d 平又肯接待既酒店都好舊下, 同埋 D 房間清潔度都好差, 有 d 又好昏暗好恐怖咁, 要住 14晚真係有 d 難頂.

過客 發表於 20-11-3 22:00
請問有冇家長或學生入住了隔離酒店的住後感, 可否介紹下, 我見有 d 平又肯接待既酒店都好舊下, 同埋 D 房間 ...

係呀, 大部分荃灣, 青衣,嗰啲酒店都唔係幾好, 旺角Cordis幾好, 佢有一層專門for隔離人士

Dorsett wanchai 好creepy 下。 好陰好陰。

王家爸爸    發表於 20-11-4 15:32

hiddenhero 發表於 20-11-3 22:37
Dorsett wanchai 好creepy 下。 好陰好陰。

網上啲相見間房有街景好似唔錯喎

kct18 發表於 20-11-3 22:46

bingo! 就係網站既相同真實情況個落差。 其實相有既野的確有曬, 但係個 feel 好陰森. 唔知係咪不同樓層都會有不同燈光, 總之連條走廊都好陰。

醒目開學勳章

summerhotel1 發表於 20-11-3 22:33
係呀, 大部分荃灣, 青衣,嗰啲酒店都唔係幾好, 旺角Cordis幾好, 佢有一層專門for隔離人士
...

請問旺角Cordis房價大約幾錢?

我聽日返到香港去黃竹坑L’hotel 隔離,貪夠大300呎丶開揚丶木地板,我問過尖沙咀嗰D在內街,價錢相若,我怕太陰森!住落再報告你哋知!

我聽日返到香港去黃竹坑L’hotel 隔離,貪夠大300呎丶開揚丶木地板,我問過尖沙咀嗰D在內街,價錢相若,我怕太陰森!住落再報告你哋知!

3b 發表於 20-11-3 23:27
請問旺角Cordis房價大約幾錢?

我唔清楚呀, 只係之前問過, 不過阿仔聖誕節都唔返香港

jj100c 發表於 20-11-4 03:30
我聽日返到香港去黃竹坑L’hotel 隔離,貪夠大300呎丶開揚丶木地板,我問過尖沙咀嗰D在內街,價錢相若,我 ...
Thanks!

我聽日返到香港去黃竹坑L’hotel 隔離,貪夠大300呎丶開揚丶木地板,我問過尖沙咀嗰D在內街,價錢相若,我 ...

等你,我訂左呢間比阿仔。 你有無包餐, 如有, 可否說說食物味道如何

之前呀女住過旺角帝盛,佢話房ok乾淨。只係雪櫃唔夠凍,同隔音比較差。不過職員好helpful, 訂外賣又會幫手送到房門口。

其實做隔離既酒店唔多,選擇比較少,唯有揀間方便自己嘅。

其實,隔离酒店不限在政府网站的名单上的,网站上的價格相對比较優惠。

其實,隔离酒店不限在政府网站的名单上的,网站上的價格相對比较優惠。

hiddenhero 發表於 20-11-3 22:37
點 creepy 法?

kct18 發表於 20-11-3 22:46

我以前經常幫朋友訂 Dorsett Wanchai,幾好下,咖啡又好飲,價錢又唔貴。

L'hotel Island South(如心南灣)都唔錯,勝在夠新夠大。

醒目開學勳章

summerhotel1 發表於 20-11-4 05:48
我唔清楚呀, 只係之前問過, 不過阿仔聖誕節都唔返香港

我問左價錢, 但未睇細節

醒目開學勳章

YuYuMother 發表於 20-11-4 09:00
之前呀女住過旺角帝盛,佢話房ok乾淨。只係雪櫃唔夠凍,同隔音比較差。不過職員好helpful, 訂外賣又會幫手 ...

看酒店網的圖片沒有書枱, 請問實際上有嗎?

王家爸爸 發表於 20-11-4 15:34
點 creepy 法?

可能一落車見到個墳場係隔離

房間樓層走廊燈好暗, 房間裡面地毯好似好舊, 燈光開曬都係暗。 可能係唔習慣咁暗

不過的確staff 好友善。 叫外賣, 佢地送野好快。