用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 有冇人會報考ABRSM遙距樂器演奏考試
樓主: gracelam
go

有冇人會報考ABRSM遙距樂器演奏考試   [複製鏈接]

回覆 LeeCC 的帖子

我有租studio錄,不過因為價錢和檔期問題,就係試咗兩個take,都唔係好滿意。如果係屋企錄,就可以錄好多次,錄到滿意為止。
但又聽其他人分享,係琴室錄效果好好多,自己屋企錄聲唔靚,所以真係兩睇。

Jane1983 發表於 20-12-28 21:00
回覆 LeeCC 的帖子

我有租studio錄,不過因為價錢和檔期問題,就係試咗兩個take,都唔係好滿意。如果係屋 ...
我仔係拉中提琴, 係要夾琴的 (阿SIR 部琴係三角琴).因知道一定唔可以一次攪掂, 應該要幾次,而阿SIR 覺得呢張CERT 認可性應該無咁大 (佢知我係趕升中自行用ONLY)
所以叫我唔好浪費$, 只買了一支收音較好的咪炸.

奇蹟只會發生在永不放棄的人身上~~ 8-)

回覆 小艾比 的帖子

亞sir覺得錄出來效果ok就得。
呢個考試拖足大半年,年頭搞到年底,搞掂就好。

小艾比 發表於 20-12-29 10:32
我仔係拉中提琴, 係要夾琴的 (阿SIR 部琴係三角琴).因知道一定唔可以一次攪掂, 應該要幾次,而阿SIR 覺得呢 ...

唉!我仔原本考5級,練左咁耐冇得考好可惜,但費時搞咁多野,所以skip左下次考6級。

但阿女考8級,其實學咁耐都係為左呢張cert, 所以都糾結左一陣,最後決定考埋佢然後close file。
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

Jane1983 發表於 20-12-29 11:04
回覆 小艾比 的帖子

亞sir覺得錄出來效果ok就得。
我仔都係足足玩左一年, 舊年11月開始的,我自己都覺得好浪費時間, 其實如果一早8月考完,
阿仔可以學下其他歌仔, 所以我都想快D 攪掂去算.

gracelam 發表於 20-12-29 11:21
唉!我仔原本考5級,練左咁耐冇得考好可惜,但費時搞咁多野,所以skip左下次考6級。

但阿女考8級,其實學 ...

明呀, 真係攪得太耐, 練8級歌仔又唔易,加上之前都練過D SCALE, 唔考真係浪費之前好多時間,
但再等遲些才考, 會好快生手的,
真係快快考完 CLOSE FILE 算.

至於張CERT, 阿SIR 話應該唔係好認可, 我心諗, 又唔係要張CERT 去搵工.
所以都係快快考完去算.

小艾比 發表於 20-12-29 11:48
明呀, 真係攪得太耐, 練8級歌仔又唔易,加上之前都練過D SCALE, 唔考真係浪費之前好多時間,
但再等遲些才考 ...

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

但再等遲些才考 ...
我女就決定唔考住先,之前跳的太快,基礎有些不穩,依家唔急住考,反而可以學多d其他曲目。反而進步咗,自己喜歡去練。
老師話,揀自己喜歡的曲來彈,唔使被考試限制。

b3410 發表於 20-12-29 14:54
我女就決定唔考住先,之前跳的太快,基礎有些不穩,依家唔急住考,反而可以學多d其他曲目。反而進步咗,自 ...

gracelam 發表於 20-12-29 11:21

但阿女考8級,其實學 ...

我小朋友又係想考埋八級,可以向下一階段進發

但再等遲些才考 ...

係咯,又唔係搵工,跟住考到diploma,都無人睇你張八級啦,考埋叫做完成一個階段啫

回覆 小艾比 的帖子

請問遞交錄影後,有沒有收到電郵通知,我7號要交,昨天下午上傳,嗰網站c咗,等了個多小時,成功上傳,但再次睇,個網站開始好慢,loaded好耐,怕佢地收唔到。

tjbb168 發表於 21-1-6 07:47
回覆 小艾比 的帖子

請問遞交錄影後,有沒有收到電郵通知,我7號要交,昨天下午上傳,嗰網站c咗,等了個多 ...
我一次性UPLOAD 左, 都係要較長時間UPLOAD 的.再上網睇返自己的資料有SHOW 'Recording Submitted'
亦有CHECK EMAIL, 係無收過EMAIL CONFIRM.

我6號即係今日DEADLINE, 會保險D 在下午再CHECK 多一次網有無變.

回覆 小艾比 的帖子

好, 謝謝! 我都留意緊有無電郵

如果大家收到ABRSM 成績, 麻煩幫手報報料, 謝謝!
我25/1 deadline, 但係尋日交左video, 想知道係計deadline 7 日後出成績定係交video 當日開始計7 日

回覆 cmir 的帖子

Abrsm講明你可以在deadline前不斷upload新video,所以係計deadline後7日。

Jane1983 發表於 21-1-6 17:33
回覆 cmir 的帖子

Abrsm講明你可以在deadline前不斷upload新video,所以係計deadline後7日。 ...

明白,謝謝你(emoji)
仲諗住趕得及報自行

Jane1983    發表於 21-1-6 18:35

cmir 發表於 21-1-6 17:04
如果大家收到ABRSM 成績, 麻煩幫手報報料, 謝謝!
我25/1 deadline, 但係尋日交左video, 想知道係計deadline ...
我收到成績, BK 左5/1 DEADLINE, 21/12 UPLOAD, 今早收到RESULT.
我唔太肯定係未可以不斷UPLOAD, 反正就係UPLOAD 完1次, LOGOUT 之後再入去DOUBLE CHECK 段片係已經收到... 隔一段日子會見到負責考官名..之後就等成績

masterunion 發表於 21-1-8 10:13
我收到成績, BK 左5/1 DEADLINE, 21/12 UPLOAD, 今早收到RESULT.
我唔太肯定係未可以不斷UPLOAD, 反正就係U ...

謝謝分享

masterunion 發表於 21-1-8 10:13
我唔太肯定係未可以不斷UPLOAD, 反正就係U ...
請問係剛剛收到嗎?
‹ 上一主題|下一主題