用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 英華第二輪通知
樓主: Hannababy
go

英華第二輪通知   [複製鏈接]

[落選通知]......

回覆 bettyboo 的帖子

in the past, there are around 300 boys selected for 3rd interview. I m not so sure about this year.

jennylady 發表於 20-12-24 01:59
回覆 bettyboo 的帖子

in the past, there are around 300 boys selected for 3rd interview. I m not so  ...

三百個再二選一,入150

以前林校長最喜歡小朋友活潑多發問,家長切勿過分造作。

依家新校長可能有小小唔同,或者比較著重偏向學術。

入到三面
好開心
希望最後入到英華

回覆樓主

有人話係二面的一半入三面。有成四百幾人。係唔係呢

回覆 mamamic 的帖子

當初係話N 無人士係10%人入到2nd in = 500人
跟住個power point 話一半人入2nd in (我唔知包唔包弟和舊生)
N 無人士的一半入2nd in = 250人

弟弟必入3rd in, 舊生唔一定入到 3rd in (呢度有幾多人唔知)

過往數據係300人入3rd in
我自己覺得今年都一樣
無理由會唔同左

英華有5 班,一班留比 弟弟和舊生

其餘四班係比N 無...

仲有好多考生有男拔,spb , spcc , cky 叫胡中
應該年年都有人唔要 offer

我希望唔到3rd in 係大機會有offer

jennylady 發表於 20-12-27 01:06
回覆 mamamic 的帖子

當初係話N 無人士係10%人入到2nd in = 500人

謝謝你!入到第三輪其實已經超出預期,希望有offer

mamamic 發表於 20-12-27 09:29
謝謝你!入到第三輪其實已經超出預期,希望有offer

上年spcc, dbspd, spc, hkuga 十一二月巳出offer, 有部份連YW 3rd in都自動放棄

回覆 hyao 的帖子

係啊我見好多3rd in 中的小朋友都有dbs spb 叫胡中。希望他們成功去dbs spb 啦

‹ 上一主題|下一主題