用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中
go

升中  

自一. ppvic.      直資 福中丶聖瑪加利和協恩
自二
Ktls

Band1B生,咁樣排有無問題?自行大機會收嗎?直資會唔會一間都收唔到offer? Thanks a lot🙏

KathyTung 發表於 20-10-31 09:06
自一. ppvic.      直資 福中丶聖瑪加利和協恩
自二
Ktls

如果真係b1b生,除左HY, 以上其他中學都應該ok, 直資報左先,有offer再諗。

Arabellahk    發表於 20-11-1 18:53
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

gracelam 發表於 20-10-31 09:31
如果真係b1b生,除左HY, 以上其他中學都應該ok, 直資報左先,有offer再諗。
...
Ktls 會唔會有啲風險?聽人講係Band1A.....thank you

KathyTung 發表於 20-10-31 10:10
Ktls 會唔會有啲風險?聽人講係Band1A.....thank you

九真點會band 1a, 九龍塘嗰間最近先升到band 1c

油真大約b1a~b, 定話你係指油真?

gracelam 發表於 20-10-31 10:19

九真點會band 1a, 九龍塘嗰間最近先升到band 1c
是九真。網上好多寫Band1B-1A.... ,如果阿囡識打籃球,但係冇咩獎...都喺學校主力,都鐘意畫畫,畫畫就有少少獎,機會會唔會大啲?thanks

KathyTung 發表於 20-10-31 10:23
是九真。網上好多寫Band1B-1A.... ,如果阿囡識打籃球,但係冇咩獎...都喺學校主力,都鐘意畫畫,畫畫就有少 ...

如果自行pp及九真,b1b生好大機會,油真多數陪跑。

gracelam 發表於 20-10-31 09:31
...
HY機會較微?有特異功能機會會唔會大少少?thanks

KathyTung 發表於 20-10-31 10:23
是九真。網上好多寫Band1B-1A.... ,如果阿囡識打籃球,但係冇咩獎...都喺學校主力,都鐘意畫畫,畫畫就有少 ...
咩網咁大整古?

王家爸爸    發表於 20-11-4 18:23

gracelam 發表於 20-10-31 10:26
如果自行pp及九真,b1b生好大機會,油真多數陪跑。
這樣放心點了,以為ppvic 和九真都是Band1B-1A(網上寫的)所以覺得有啲風險!多謝你

KathyTung 發表於 20-10-31 10:27
HY機會較微?有特異功能機會會唔會大少少?thanks

有幾特異?出面藍球比賽有冇牌/獎?試下報都ok嘅。

Yanamami 發表於 20-10-31 10:27
咩網咁大整古?
https://dse.bigexam.hk/zh-hk/ssp/school/167宜家佢寫band1B...

KathyTung 發表於 20-10-31 10:29
這樣放心點了,以為ppvic 和九真都是Band1B-1A(網上寫的)所以覺得有啲風險!多謝你 ...

你咪睇網上寫banding, 呢2間大約係b1c

gracelam 發表於 20-10-31 10:30
有幾特異?出面藍球比賽有冇牌/獎?試下報都ok嘅。
Um...HY open day(網上形式)講咗話因為疫情關係取消咗好多比賽就叫我哋報Test..,但係係真嘅真係好多比賽都取消咗

gracelam 發表於 20-10-31 10:31
你咪睇網上寫banding, 呢2間大約係b1c
多謝你啊!如果係Band1C就不想揀ktls了,葵青區九龍區有邊間可以選擇?thank you

KathyTung 發表於 20-10-31 10:32
Um...HY open day(網上形式)講咗話因為疫情關係取消咗好多比賽就叫我哋報Test..,但係係真嘅真係好多比賽 ...

照報,唔報唔知自己咩level

gracelam 發表於 20-10-31 10:34
照報,唔報唔知自己咩level

好,祝大家都入到心儀嘅中學!

KathyTung 發表於 20-10-31 10:34
多謝你啊!如果係Band1C就不想揀ktls了,葵青區九龍區有邊間可以選擇?thank you ...
葵青/九龍區有什麼Band1B中學注重體藝,阿囡就鐘意了!

KathyTung 發表於 20-10-31 10:34
多謝你啊!如果係Band1C就不想揀ktls了,葵青區九龍區有邊間可以選擇?thank you ...

要注重體藝只諗到李兆基

gracelam 發表於 20-10-31 10:38
可試蕭明,聖母玫瑰
聖母玫瑰多人爭?注重體藝?thanks

KathyTung 發表於 20-10-31 10:40
聖母玫瑰多人爭?注重體藝?thanks

我見你只提女校,b1b