用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 大家俾緊幾多錢 小五/小六學生補習?
go

大家俾緊幾多錢 小五/小六學生補習?

想知大家俾緊幾多錢小五/小六學生補習?

宜家係咪都興轉晒網上直播補習?

回覆 Drbiz 的帖子

有經驗嘅香港註冊老師, 專補呈分試, 補小五小六都要五百蚊一個鐘

littlehoneymum 發表於 20-10-26 14:32

有經驗嘅香港註冊老師, 專補呈分試, 補小五小六都要五百蚊一個鐘 ...

原想咁貴

IloveJJ 發表於 20-10-26 17:03
而家轉返實體啦喎!我仔小五,只學英文(唔關呈分事,一直學緊),$1300一個月。
...

一個月上幾多堂?幾耐一節?一班有幾多人?如果太多人,我都有啲驚!

littlehoneymum 發表於 20-10-26 14:32

有經驗嘅香港註冊老師, 專補呈分試, 補小五小六都要五百蚊一個鐘 ...
這是老師上門 到我屋企, 1:1

回覆 IloveJJ 的帖子

$1300 一個月是一星期一堂?

醒目開學勳章 貢獻勳章

我仔都係一直上緊英文,約$230/hr,已經上返實體班,最多6人
上嘅係grammar and writing
恐龍家

IloveJJ 發表於 20-10-28 14:28
係呀!其實係340元一堂,嗰個月幾多堂咪照x囉!
1對8, 都$340 一堂, 好似有D貴 !

學樂器最貴!

IloveJJ 發表於 20-10-28 14:28
係呀!其實係340元一堂,嗰個月幾多堂咪照x囉!
呢個價錢8個人一起上,比較貴。

cafeva 發表於 20-10-29 07:25
學樂器最貴!
樂器要一對一,導師如果資歷高,的確會收的貴。
可能都係小組教英文最好賺

Drbiz 發表於 20-10-25 22:20
想知大家俾緊幾多錢小五/小六學生補習?
宜家係咪都興轉晒網上直播補習?
...

$1200/2hours,專補英同數,超高班老師,會跟返我地學校d 卷同功課去出題,全程雙眼望住我仔寫的每一筆一字有咩地方出錯每堂立即解釋再出返類似題做到佢識,仲會同我whatsapp 溝通返每堂summary。成績進步左,貴但係值

回覆 小加子 的帖子

1200 又真係超貴,但如果afford到自己又滿意又真係無所謂!好似朋友教游水,話有d 有錢人比double, 有時行緊街會收到電話問可否即時加堂,比埋$你買泳衣上堂。
我以前個私補只補數,做的跟你那個差不多,但價錢平一大段。就算加埋個鬼佬學英文都重有錢剩食個 icon自助差😁

小加子 發表於 20-10-29 08:42
$1200/2hours,專補英同數,超高班老師,會跟返我地學校d 卷同功課去出題,全程雙眼望住我仔寫的每一筆一字 ...

超高班老師 請問可在哪找

hippoo 發表於 20-10-29 10:30
超高班老師 請問可在哪找

以前名幼的媽咪介紹,由pn開始就不停試不同補習社同單對單老師,今年進入呈分大家都緊張,要針對我仔的弱點易失分的地方去補

仔仔錫錫你 發表於 20-10-29 10:22
回覆 小加子 的帖子

1200 又真係超貴,但如果afford到自己又滿意又真係無所謂!好似朋友教游水,話有d 有 ...

我屋苑都有個教游水好似係前港隊,一開始唔知價點知一問要$800一堂仲要冇位要排waiting, 我見有d一個星期跟佢游幾日

最後報左d大班唔使$100/堂,學左大半年叫做唔會浸親就算