用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國肺炎嚴峻點算好?
樓主: Cecilia66
go

[英國] 英國肺炎嚴峻點算好? [複製鏈接]

yuyueng 發表於 20-10-26 11:42
客觀咁講,疫情起呢一兩年唔會過去,就算有疫苗都唔會一兩年就消失,起香港都唔係百分百安全,只能叫仔女自 ...

Hi!蓮花清瘟素是什麽?我未聽過在那裏可以買到?

Cecilia66 發表於 20-10-26 11:52
萬寧/華潤/北京同仁堂都買到,其實係D板藍根、魚腥草甘草、金銀花呢D成份可以清肺去熱毒,熱咳喉嚨痛既都可以食,拿,如果不幸中招,好過淨飲白開水治療咋,對早期輕症係有用。

puzzledmama 發表於 20-10-25 22:02
其實去留學係好難得的體驗, 疫情總會過去的, 實在不值得為一時的挑戰而放棄。
...

有哲理!放且時間不會停,勿浪費學習光陰!所以我也在痛心、擔心情況下讓囡囡留學! 各位家長孩子們抗疫加油!   

yuyueng 發表於 20-10-26 12:07
萬寧/華潤/北京同仁堂都買到,其實係D板藍根、魚腥草甘草、金銀花呢D成份可以清肺去熱毒,熱咳喉嚨痛既都可 ...

買定畀我囡拎去英國看門口,謝謝

lamwwjd 發表於 20-10-25 16:23
我女兒今年過左去讀大學,一路都好擔心,但慢慢就開始接受和習慣了,佢宿舍甚至有同學確診而令佢要 self is ...

我囝都係剛去讀Year 1, 咁啱住左宿舍幾日就有疑似個案要自我隔離10日... 我覺得呢個疫情無咁快會完,唔應該因為咁就唔過去,正所謂最大嘅恐懼就係恐懼本身..

Cecilia66 發表於 20-10-26 11:52

係一種中成藥黎,你上網 search 下,大陸係用嚟醫肺炎的,我都有叫阿女帶一包過去看門口

醒目開學勳章

lamwwjd 發表於 20-10-25 16:23
我女兒今年過左去讀大學,一路都好擔心,但慢慢就開始接受和習慣了,佢宿舍甚至有同學確診而令佢要 self is ...
同意。我仔仲去疫情嚴重的西班牙讀書,唯有自己小心,出外一定要戴口罩及清潔雙手。

yuyueng 發表於 20-10-26 12:07
萬寧/華潤/北京同仁堂都買到,其實係D板藍根、魚腥草甘草、金銀花呢D成份可以清肺去熱毒,熱咳喉嚨痛既都可 ...
對熱咳都好掂,我女食左一日就止到咳,佢都有自己比錢驗肺炎,無中招,所以真係咳咁簡單
‹ 上一主題|下一主題