用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 3 電話咭 pay as you go 可top up 嗎?
樓主: BABY-SUM
go

[英國] 3 電話咭 pay as you go 可top up 嗎? [複製鏈接]

我女本來上年11月去英國,所以activated giffgaff  加£10㨂pay as you go, 比咗錢張卡有半年有效,但因疫情無去,所以今年5月又再£10. 咁就hold 到張卡。
youtube 有教有唔使top up 就可以順延,不過我唔記得點做。
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

BABY-SUM 發表於 20-10-24 15:03
請問3 英國電話卡,pay as you go, 寫住30日有效期, 之後可以top up嗎?如top up 要在哪裡做呢?
因看不到 ...

可以,阿囝舊年用到而家,每月min. 增值£10就可以keep 住用

Del

anitawong21 發表於 21-9-30 17:19
top up voucher 係當現金使用,有限期的,但我唔記得係咪30日內要用。

我嗰陣問過,鴨記「3UK」年咭只有 ...
係呀,因為學校長用WiFi,根本冇需要用太多data,只係weekend 出去買補給品先要用,所以想睇吓有冇啲係用哂先top up唔受30日限制,因為根本用唔哂,每月£10,都襟計,想慳d嘛

拾叁依 發表於 21-10-1 13:23
係呀,因為學校長用WiFi,根本冇需要用太多data,只係weekend 出去買補給品先要用,所以想睇吓有冇啲係用哂 ...

如果係咁,任何一間用pay as you go咪得囉,用幾多扣幾多,唔需要買3年咭啦,3做top up好鬼麻煩。同埋如果佢去到嗰邊,發覺3收得唔好想轉台,但又仲有咁多data未用,咁你咪仲嘥?
8-)
‹ 上一主題|下一主題