用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 3 電話咭 pay as you go 可top up 嗎?
go

[英國] 3 電話咭 pay as you go 可top up 嗎? [複製鏈接]

請問3 英國電話卡,pay as you go, 寫住30日有效期, 之後可以top up嗎?如top up 要在哪裡做呢?
因看不到有指示,還是30日後此咭作廢?
謝謝!

15    0    0    0

回覆樓主:

我女嗰張係深水埗買,之後係英國3可增值,每月10磅,唔記得幾多gb,我須要可打local call,有咩事都可報警

BABY-SUM 發表於 20-10-24 15:03
請問3 英國電話卡,pay as you go, 寫住30日有效期, 之後可以top up嗎?如top up 要在哪裡做呢?
因看不到 ...

張咭係你自己拎咗返香港但想keep住?還是係小朋友響英國用緊?
8-)

anitawong21 發表於 20-10-24 16:22
張咭係你自己拎咗返香港但想keep住?還是係小朋友響英國用緊?
是現在用緊,快將到30天,我增值嗎?

BABY-SUM 發表於 20-10-24 16:32

佢應該係響英國可以增值,如果佢有當地銀行卡,3uk官網都可以做到。

但我朋友試過響香港經哩條link,用香港信用卡增到值
https://www.mobiletopup.co.uk
8-)

回覆樓主:

我仔琴日剛剛top up完,費用如下:

4gb 10pound
10gb 15pound
20gb 20pound

angel_laam 發表於 20-10-24 18:01
我入去試three.co.uk/my 3,她要我做register,其實需唔需要?
可以比條link我嘗試増值嗎?唔該你🙏🙏🙏,有點急!

angel_laam 發表於 20-10-24 18:01

貴左少少,可以考慮換giffgaff,當然問吓同學有冇用緊,果區接收如何,giffgaff £10有9g

cfs 發表於 20-10-24 18:24
貴左少少,可以考慮換giffgaff,當然問吓同學有冇用緊,果區接收如何,giffgaff £10有9g
...
因為張卡就到期,如果可以增值,想盡快幫他增值先,將來才用giffgaff.可有辦法嗎?

因看不到 ...
如果在英國,可以在超市買 3 的 top up voucher , voucher上有top up code.

BABY-SUM 發表於 20-10-24 18:32
因為張卡就到期,如果可以增值,想盡快幫他增值先,將來才用giffgaff.可有辦法嗎?
...

我知,所以我引用angel laam咋。
其實你都可以申請張giffgaff 直接英國寄英國比小朋友,下次可以考慮轉用,反正申請免費,收到之後叫佢影相比你,你上網啓動,再用apps top up,一樣pay as you go ,睇到佢用咗幾多,又可以打電話,返香港可以停止增值。

https://www.giffgaff.com/orders/affiliate/jones0828?utm_source=giffgaff&utm_medium=email&utm_campaign=email-MGME_OBC002_V13_E&ggCampaign=email-MGME_OBC002_V13_E

UK3我有用過,不過我買兩年期,用完掉,換新卡,所以答你唔到了。

cfs 發表於 20-10-24 18:37
其實你都可以申請張giffgaff 直接英國寄英國比小朋友,下次可以考慮轉用 ...
請問如果我係香港收到 giffgaff卡後,但又未去英國,張卡會唔會過期?謝謝你!

6x6=36 發表於 20-10-24 22:04
請問如果我係香港收到 giffgaff卡後,但又未去英國,張卡會唔會過期?謝謝你! ...

咁又冇見到佢指定幾時開卡喎,應該唔會掛,我朋友比左張舊卡我,開到冇問題。再唔係你出發前個半月才申請,因為寄香港耐啲嘅

cfs 發表於 20-10-24 22:16
咁又冇見到佢指定幾時開卡喎,應該唔會掛,我朋友比左張舊卡我,開到冇問題。再唔係你出發前個半月才申請 ...
知道,唔該晒

因看不到 ...

可以的,我囝囝也是在香港深水埗買了張3嘅30日英國電話卡,佢張卡 9月尾到期,我上 3 UK 個website 幫佢 top up。

不過我用 UK debit card 俾錢,唔知道可否用HK Credit card 付款。

我囝囝在學校全用 wifi,唔多用 data,所以我淨係幫佢 top up credits £5 無買plan,令佢張卡唔過期。我都訂左 giffgaff 張免費 SIM 卡,遲啲問囝囝想唔想轉台。

6x6=36 發表於 20-10-24 22:04
請問如果我係香港收到 giffgaff卡後,但又未去英國,張卡會唔會過期?謝謝你! ...

如果張卡未 activate 的話,應該唔會到期

BABY-SUM 發表於 20-10-24 16:32
我小朋友都用緊,都係快到30天,我啱啱先喺網上買咗張3既24個月卡,郵寄地址寫佢宿舍。

Giffgaff可以用香港信用卡找數

Sana2010 發表於 20-10-25 13:43
如果張卡未 activate 的話,應該唔會到期
明白,唔該晒

cfs 發表於 20-10-24 18:37
其實你都可以申請張giffgaff 直接英國寄英國比小朋友,下次可以考慮轉用 ...
UK3 兩年期卡,喺唔喺只有24G數據,唔可以打電話?
‹ 上一主題|下一主題