用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 多唔多人最終offer 係waiting 後補?
樓主: 水泥媽媽
go

多唔多人最終offer 係waiting 後補? [複製鏈接]

cherriequeen 發表於 20-11-6 00:29
上年waiting,寫信再夾埋個portfolio 顯下誠意,收到offer

請問寫幾多封?

想問下,熱門學校如TSL DGS CKY 播道 WKF ... 如果第一個stage 已被list waiting 是否等如無希望... 我諗若我係校方要call 應該都係call final round 先被list waiting 的人...

定係有人試過一開始waiting 可憑寫信拎番個熱門校offer??

skb2015 發表於 20-11-6 00:41
想問下,熱門學校如TSL DGS CKY 播道 WKF ... 如果第一個stage 已被list waiting 是否等如無希望... 我諗若 ...

沒可能
要找個理由學校為何會call first stage waiting而不是final stage waiting

skb2015 發表於 20-11-6 00:41
想問下,熱門學校如TSL DGS CKY 播道 WKF ... 如果第一個stage 已被list waiting 是否等如無希望... 我諗若 ...

你想想為什麼第一階段還有 waiting 和 rejected 之分?
這樣設計總有校長的理由

建議 waiting 的人試一下寫信
打一封信,貼郵票,花不了多少時間
加油

ipki 發表於 20-10-21 14:16
有WATING就有機會我地今年升小一
無論直私或叩門,一樣有WATING CALL返我地
唔好放棄

可唔可以講下係邊幾間直私
‹ 上一主題|下一主題