用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國機場快速測試 Covid 19
樓主: lee2046
go

[英國] 英國機場快速測試 Covid 19  

twsf 發表於 20-10-31 01:21
我想問如果個Test係positive咁個小朋友係咪要即刻返學校定係應該點呢?唉都好擔心 ...

如果是踏入放假時間,學校都會關門。 我相信要聯繫監護人,看看怎樣安排。

katrinafu 發表於 20-10-31 02:30
如果是踏入放假時間,學校都會關門。 我相信要聯繫監護人,看看怎樣安排。
...

監護人唔知會唔會收,可能要找洒店

醒目開學勳章

katrinafu 發表於 20-10-31 02:30
...

監護人公司給我們的注意事項

3b 發表於 20-10-31 09:05
監護人公司給我們的注意事項

我仔太細, 我唔會比佢用機場個服務, 太多未知之數。 跟學校, 佢未去機場就會有結果, 萬一確診, 起碼係學校未sign out。 起碼可以留校學校隔離等我飛過去。

twsf 發表於 20-10-31 01:21
我想問如果個Test係positive咁個小朋友係咪要即刻返學校定係應該點呢?唉都好擔心 ...

都係返學校先
等學校處理

hiddenhero 發表於 20-10-31 11:19
我仔太細, 我唔會比佢用機場個服務, 太多未知之數。 跟學校, 佢未去機場就會有結 ...

係呀

我仔太細, 我唔會比佢用機場個服務, 太多未知之數。 跟學校, 佢未去機場就會有結 ...

是呀 ,或者提早幾天回港,多幾日時間可以安排。

醒目開學勳章

twsf 發表於 20-10-31 21:43
下星期一英國會再宣布新一輪措施唔知佢會唔會停學,如果停學又要搶機票返嚟唉 ...

BBC報導不會停課,今晚跟阿仔商量後,他會和學校商討11月尾提早返來

下星期一英國會再宣布新一輪措施唔知佢會唔會停學,如果停學又要搶機票返嚟唉 ...

我女本來明天返英國應付Mock exams , 但今日 電郵跟老師商討,決定留港 , 並可安排在屋企考,考試官會跟我 再聯絡家中考試房間環境安排。

3b 發表於 20-10-31 22:39
BBC報導不會停課,今晚跟阿仔商量後,他會和學校商討11月尾提早返來

我仔係11 月尾返, 學校出電郵比寄宿生提早離開, offer左網課。

katrinafu 發表於 20-10-31 22:49
我女本來明天返英國應付Mock exams , 但今日 電郵跟老師商討,決定留港 , 並可安排在屋企考,考試官會跟 ...

咁既環境, 學校又安排到就唔返去了。

初步5會
但都說不準

3b 發表於 20-10-31 22:39

希望5好突然停課
我哋27Nov 機票
已提早了兩星期

katrinafu 發表於 20-10-31 22:49
我女本來明天返英國應付Mock exams , 但今日 電郵跟老師商討,決定留港 , 並可安排在屋企考,考試官會跟 ...

hiddenhero 發表於 20-10-31 23:09
我仔係11 月尾返, 學校出電郵比寄宿生提早離開, offer左網課。
...

即幾時要離開?

lee2046 發表於 20-11-1 00:13
即幾時要離開?

11 月20後anytime可以

hiddenhero 發表於 20-10-31 23:10
咁既環境, 學校又安排到就唔返去了。

9月開學都有同學沒返英國 ,所以課程上一直都有online 上課 。
我都係上星期先知,原來學校都有安排 在家考Mock , 但那時我都訂好機票,和12月 香港的酒店。

但12月的酒店 訂房時 好似話冇得取消呀,只可改名改期

katrinafu 發表於 20-11-1 00:15
9月開學都有同學沒返英國 ,所以課程上一直都有online 上課 。
我都係上星期先知,原來學校都有安排 在家 ...

試下同酒店講, 依家係lock down (比埋學校電郵話可以唔返做證明。 試下都好呀。 依家仲有個幾月。 12 月係好多人返, 可能酒店會比你取消。

醒目開學勳章

我都認為要求學校協助做檢測比自己去機場做更穩妥