用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 想問下,批杷膏可否用fedex寄?
go

[英國] 想問下,批杷膏可否用fedex寄? [複製鏈接]

請問有冇人知?
   10    0    0    0

bb560 發表於 20-10-20 15:02
請問有冇人知?

念慈庵? 上amazon 買啦。 隔日送到

王家爸爸    發表於 20-10-21 09:30

bb560 發表於 20-10-20 15:02
請問有冇人知?
寄就真係唔知喇,不過買就搵到

https://www.amazon.co.uk/Nin-Jiom-Pei-Cough-Syrup-150ml/dp/B0045PACQI/ref=sr_1_2?dchild=1&keywords=Pei+Pa+Koa&qid=1603178360&sr=8-2

300ml 10鎊有找,翌日送到,好過你寄Fedex 。

我依家通常有無野要寄俾佢之前都上amazon 望下。 佢放梗half term, 我網上華人舖買左箱零食飲品比佢。 第三日就收到。 佢收到好開心我老公話我巴結個仔

hiddenhero 發表於 20-10-20 15:56
我依家通常有無野要寄俾佢之前都上amazon 望下。 佢放梗half term, 我網上華人舖買左箱零食飲品比佢。 第 ...

請問你邊間華人店買? 我見有啲要買滿hkd300~400蚊先免運費,仲要14日內先貨到! thx

sunny.moon 發表於 20-10-20 18:41
請問你邊間華人店買? 我見有啲要買滿hkd300~400蚊先免運費,仲要14日內先貨到! thx
...

https://www.wanahong.co.uk

呢間都有min 先免運費, 我同另一個媽媽兩個人一起買, 咁好似買左大概60 -70英鎊野, 3 天送到。

其實選擇唔算好多, 不過安慰下half term break 留校既孤單咯我地無同佢地講, 佢地兩個收到開心到。

華人超市見到 , 也有Shipping 的資料 , 當地有得賣就不用香港寄去。

https://www.tradewindsorientalshop.co.uk/acatalog/Nin-Jiom-Natural-Herbs-Loquat---Honey-Extract.html

https://shop.waiyeehong.com/search-results?main_page=advanced_search_result&search_in_description=0&keyword=Nin+Jiom

hiddenhero 發表於 20-10-20 18:49
https://www.wanahong.co.uk

呢間都有min 先免運費, 我同另一個媽媽兩個人一起買, 咁好似買左大概60 -7 ...

幾神秘禮物孩子定 surprise!   請問 你俾 港幣定英磅?thx

sunny.moon 發表於 20-10-20 19:21
幾神秘禮物孩子定 surprise!   請問 你俾 港幣定英磅?thx

我地比港幣信用卡, 你咁提一提, 我有個邊debit card, 咦, 係咪可以用來網購呢?

我下次試下先。 多謝你提醒

hiddenhero 發表於 20-10-20 19:32
我地比港幣信用卡, 你咁提一提, 我有個邊debit card, 咦, 係咪可以用來網購呢?

我下次試下 ...

知道有 boots , 請問仲網購護膚品推介? thx

sunny.moon 發表於 20-10-20 21:52

睇你用乜牌子, L'Occitane 直接上UK 官網買 。

我女用 Avene ,我都係直接上Amazon UK 買 。

sunny.moon 發表於 20-10-20 21:52

boots 好用嗎? 我唔識架, 都係呢個疫情我先研究網購

katrinafu 發表於 20-10-20 21:55
睇你用乜牌子, L'Occitane 直接上UK 官網買 。

我女用 Avene ,我都係直接上Amazon UK 買 。

囡囡係香港用開 日、韓牌子,之前見里度有 jm 有推介 uk 有日、韓及其他牌子綱購類似卓悅 feel,但 e + 揾唔番個 post 所以又問下!thx

sunny.moon 發表於 20-10-20 22:26
囡囡係香港用開 日、韓牌子,之前見里度有 jm 有推介 uk 有日、韓及其他牌子綱購類似卓悅 feel,但 e + 揾 ...

https://www.lookfantastic.com

呢個? 我朋友比我, 我無研究, 反正我個係男孩子... 無特別需要

hiddenhero 發表於 20-10-20 15:56
我依家通常有無野要寄俾佢之前都上amazon 望下。 佢放梗half term, 我網上華人舖買左箱零食飲品比佢。 第 ...

好有同感我都剛剛巴結完 ,係偉儀行買左一箱零食比阿仔,見佢由bristol經royalmail寄出,2日就到London,阿仔收到超開心!

chriwily 發表於 20-10-20 23:06

好有同感我都剛剛巴結完  ,係偉儀行買左一 ...
偉儀行我麻麻地,太多大陸零食,個期又唔新鮮 (我女收貨後講)...唔係太買得落手,以前個女讀中學就無辦法,宜家讀大學,叫佢自己出街買。佢個城市,tesco有亞洲架,出前一丁等等都有得買,亦有一間唐人小超市,不過要步行半小時先到,但佢都好神心每兩三日都去買菜。

囡囡係香港用開 日、韓牌子,之前見里度有 jm 有推介 uk 有日、韓及其他牌子綱購類似卓悅 feel,但 e + 揾 ...
韓國牌子,可以 gmarket買,送英國。我多數咁樣買,貨期新鮮好多。價錢加運費,可能仲平過在英國買。

https://www.superdrug.com/b/Hada%20Labo
呢間好似屈x氏一樣,誠哥旗下商店。

唔該晒咁多位!其實我已經寄咗,因為有緊要嘢(文件)一定要盡快寄到俾佢,我見有位,就順便寄d枇杷膏俾佢⋯⋯你地forward出嚟嘅link 好有用,繼續啦!
‹ 上一主題|下一主題