用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 维珍航空
go

[英國] 维珍航空 [複製鏈接]

好少聽有人搭呢間航空公司,直航來講見佢價錢平,請問有無Jm搭過有咩評價?而家呢個時候唔知會唔會好多取消航班呢?
   0    0    0    0

PacoMum 發表於 20-10-18 10:27
好少聽有人搭呢間航空公司,直航來講見佢價錢平,請問有無Jm搭過有咩評價?而家呢個時候唔知會唔會好多取消 ...
九月底時段,冇晒位

回覆 PacoMum 的帖子

我經常搭。我覺得Service唔錯,啲位好坐過CX。不過一日得一班,疫情後好多航班被取消。

呀女坐過幾次幾好,無取消航班。covid 19返香港同上個月返英國我地都有改航班日子,無問題好順利,暫時對佢都滿意。

回覆樓主

我幾個月前買了聖誕時段機票,但是見呢度好少人話坐VS, 都驚驚地,而家見有人回應,都放心啲

PacoMum 發表於 20-10-18 10:27
好少聽有人搭呢間航空公司,直航來講見佢價錢平,請問有無Jm搭過有咩評價?而家呢個時候唔知會唔會好多取消 ...

比較cx和ba的班次係少,每日一班機,所以少乘客。但價錢好,服務又唔錯,用里數換機票又抵。打電話去VS,是新加坡職員接聽的,非常helpful。我首選VS,其次才是BA。

謝謝大家意見,那我安心訂票了

九月時BA 一日得一班佢都取消,反而VS幾穩定毎日一班無改無取消,其實邊間平D就訂邊間。

呢啲講唔定。我係八月尾陪個仔飛去英國開學,唔係日日有機,不過我哋早所以無乜所謂。仔回程係12月冇問題。我回程係9月頭,忽然間話取消,下一班機係10月尾!我結果用分換咗張CX單程回程。不過我始終覺得VS好坐啲,同埋開學日子航班都應該穩定。所以都係繼續買VS俾個仔。

亞仔上年坐virgin,今年9月坐BA,覺得BA機舊,佢prefer virgin.  

但由於今年3月突然要返香港,改唔切virgin張回程,而今年Xmas 唔會來回香港,結果張出年一月到期既回程,又唔可以redeem voucher或再改,相信只可以豪比virgin (emoji)。相反 BA彈性大d,所以大家要留意
‹ 上一主題|下一主題