用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 搵agent 監考
go

[英國] 搵agent 監考 [複製鏈接]

我自己報英國學校(無經agent),學校話要British Council 或香港agent (或本身學校,但我唔想,所以冇問過得唔得)監考entrance exam,我見British Council 要$1,600,B agent 話要$2,000,有冇價錢較便宜的agent 呢?大家有經驗嗎?
   3    0    0    0

ema 發表於 20-10-16 20:41
我自己報英國學校(無經agent),學校話要British Council 或香港agent (或本身學校,但我唔想,所以冇問過 ...

咁點解唔直情搵agent報學校呢?

回覆 ema 的帖子

我用過AA,千頭。

我自己報英國學校(無經agent),學校話要British Council 或香港agent (或本身學校,但我唔想,所以冇問過 ...

不妨考慮吓 ITS  https://www.itseducation.asia/services呢間係香港考國際試 IGCSE 及IAL 考試中心及塲地, 有提供監考服務, $1100 包3小時監考, $1800 包3小時以上

之前我曾申請2間英国學校,嗰2間講明唔接受 Agent 申請,只可父母親自申請,故當時我打算安排係ITS 考入學試

回覆 小時了了 的帖子

謝謝各位,我明天打去AA同ITS問吓!

除非指定,免得過都唔好搵British Council,電話冇人聽、email兩星期都唔覆、冇辦法要直接踩上去office,去到個職員話上來都冇用,因為考試組冇人係度返工。因為學校指定要係BC, 都冇辦法。

你問下AA, 如果通知學校AA成為你的agent, 係咪免費

Yeahp 發表於 20-10-17 10:05
你問下AA, 如果通知學校AA成為你的agent, 係咪免費

如果經佢幫你報學校應該免費;我自己報直接報咗其他學校,需要考試的話,AA純粹提供監考服務,就要收費

emmaek 發表於 20-10-17 10:47
如果經佢幫你報學校應該免費;我自己報直接報咗其他學校,需要考試的話,AA純粹提供監考服務,就要收費
...

我之前都係自己報完學校,學校要求在british council 考試,我叫AA問下學校可否在AA的top school week 考埋,學校又覆AA 話ok, 所以之後的考試安排都through 了AA.
AA 由頭到尾冇問我拿監考費。唔知咁做係咪已算appointed AA as agent

Yeahp 發表於 20-10-17 11:08
我之前都係自己報完學校,學校要求在british council 考試,我叫AA問下學校可否在AA的top school week 考 ...

咁就係啦

回覆 emmaek 的帖子

Try to contact British United - much much cheaper. Tell the school that your application will be handled by them.

回覆 CherylChloe 的帖子

我孩子以前都有through英倫報過學校,但因今次呢間唔係through 佢哋報,英倫agent 話要先同學校 confirm 得唔得同問老細。
‹ 上一主題|下一主題