用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 小朋友 Christmas 會回港嗎?
樓主: waiyan2000
go

[英國] 小朋友 Christmas 會回港嗎?  

回覆樓主:

再詳細睇咗,都係帝盛好,可退款
九龍城富豪東方都有,八千左右,但無得取消
佐敦諾富特,12月無曬房了

旺角帝盛,六千五
觀塘帝盛,八千四
無包早餐的

好彩家長們提醒,謝謝!
未訂家長都盡快訂

yiphalook 發表於 20-10-15 11:23
一來一回不如住一/兩晚酒店算
都要住3晚, 所以傾向回宿舍.  
其實係一家四口子

返,如果復活仲要14日就無可能返到,所以12月會返,一早訂晒酒店5千幾,14歲可以自己住既選擇唔多,所以要快. 住酒店連埋檢測都平過去Host family, 佢又好享受一個人呆,仲有1星期出街玩, 所以由佢返.

cfs 發表於 20-10-15 12:07
返,如果復活仲要14日就無可能返到,所以12月會返,一早訂晒酒店5千幾,14歲可以自己住既選擇唔多,所以要快. 住 ...

但有人會驚自己一個住酒店, 問觀塘帝 x, 同機回程同學都不可以同房, 除非直係親屬才可以....

過客 發表於 20-10-15 12:15
但有人會驚自己一個住酒店, 問觀塘帝 x, 同機回程同學都不可以同房, 除非直係親屬才可以....
...
所以我仔enjoy一個人就最好,唔駛煩多樣.

cfs 發表於 20-10-15 12:07
返,如果復活仲要14日就無可能返到,所以12月會返,一早訂晒酒店5千幾,14歲可以自己住既選擇唔多,所以要快. 住 ...

住酒店系平過Host family,但你忘記左你張機票…..

一家三口 發表於 20-10-15 11:42
都要住3晚, 所以傾向回宿舍.
頭痛中,仲諗緊聖誕返唔返,最怕又畀CX改機票

yiphalook 發表於 20-10-15 12:40
頭痛中,仲諗緊聖誕返唔返,最怕又畀CX改機票
真係要快決定, 酒店又要BOOK.
其實係一家四口子

過客 發表於 20-10-15 12:15
...

睇左你提示,我打去旺角帝x問
quarantine房價錢是不同的
訂時要表明

如有家屬同住,要加錢
1人住:$6,300
2人住:$9,100

yuyueng 發表於 20-10-15 12:38
住酒店系平過Host family,但你忘記左你張機票…..
張飛一早出晒,預計之內了,又唔會有得退既

cfs 發表於 20-10-15 12:52
張飛一早出晒,預計之內了,又唔會有得退既

2Half termbreak 甘岩系農曆新年,唔知多唔多同學返香港?

醒目開學勳章

yuyueng 發表於 20-10-15 12:58
2月Half termbreak 甘岩系農曆新年,唔知多唔多同學返香港?

我用mileage換左機票

2月Half termbreak 甘岩系農曆新年,唔知多唔多同學返香港?
我都一早買了機票, 希望到時已取消了隔離令啦

農曆新年的HALF TERM , 我地學校只有10天假期, 這2年都無回港. 去囡囡大伯屋企.
其實係一家四口子

一家三口 發表於 20-10-15 14:01
農曆新年的HALF TERM , 我地學校只有10天假期, 這2年都無回港. 去囡囡大伯屋企. ...

如果仍然高危地區, 我仔2 月half term 唔返, easter 就我地過去。 跟著佢暑假返黎。 暫時係咁計畫。

3b 發表於 20-10-15 13:28
我用mileage換左機票

甘好!希望到時唔使隔離,好難得遇上成個農曆新年。

一家三口 發表於 20-10-15 14:01
農曆新年的HALF TERM , 我地學校只有10天假期, 這2年都無回港. 去囡囡大伯屋企. ...

踏正年三十放假好難遇到,機票仲好平,唔使隔離真系想返。

過客 發表於 20-10-15 13:57
我都一早買了機票, 希望到時已取消了隔離令啦

踏正年三十放假好難遇到,機票仲好平,唔使隔離真系想返。

SmileSmileSmile 發表於 20-10-15 11:27
再詳細睇咗,都係帝盛好,可退款
九龍城富豪東方都有,八千左右,但無得取消
佐敦諾富特,12月無曬房了
請問係唔係房價多數唔包三餐?但佢地都要係嗰度食,即係三餐要加錢定可叫外賣?

機位做了,但按現時情況,返來機會都不大 。