用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 UCAS 2021 - DSE 學生
go

[英國] UCAS 2021 - DSE 學生  

HELLO, 想問吓, 有無人無找AGENT 幫手架?

本來有打算,但後來上去問,見作用不大,無比錢,自己整算。

回覆樓主:

搵agent 報ucas 係全免的,搵agent 係有用,當小朋友meet唔到conditional offer requirement , clearing stage agent 可以幫手叩。我個agent 就係今年幫我打電話追問比唔比offer最後都收

angel_laam 發表於 20-10-14 19:44
搵agent 報ucas 係全免的,搵agent 係有用,當小朋友meet唔到conditional offer requirement , clearing st ...

agency fee幾錢?

20020116 發表於 20-10-15 10:26
agency fee幾錢?

全免架,唔收錢

回覆 angel_laam 的帖子

不一定,有D 會收費,我親戚問過。

SIYip 發表於 20-10-15 10:36

英國大學我搵過amber, Britannia 兩間無收費
澳洲大學我搵過IDP 報無收費

我親戚話英識要收喎,佢都係想報UCAS。點都好,我相信收費前都會講清楚嘅。

SIYip 發表於 20-10-15 10:47

我親戚話英識要收喎,佢都係想報UCAS。點都好,我相信收費前都會講清楚嘅。

UCAS 我係through amber 入,我好好彩派比我個agent 好盡責。放榜我仔meet唔到conditional offer, clearing stage我仔搵多間Britannia 叩門,當時無收費。最後係amber 好落力幫我仔叩到insurance choice offer

SIYip 發表於 20-10-15 10:36

我問過係大部份都唔收,但呢啲agent通常就唔做G5(佢地自己話),另一間問過唔記得咩名,有做G5 ,有3個套餐,最平要收25000

hyngok 發表於 20-10-15 12:58
我問過係大部份都唔收,但呢啲agent通常就唔做G5(佢地自己話),另一間問過唔記得咩名,有做G5 ,有3個套 ...

咩叫做G5?

20020116 發表於 20-10-15 13:27
咩叫做G5?

英國大學:牛津,劍橋,LSE ,UCL,Imperial

我問過係大部份都唔收,但呢啲agent通常就唔做G5(佢地自己話),另一間問過唔記得咩名,有做G5 ,有3個套 ...

agents 不都是免費的嗎? G5是最頂尖的大學, 不缺最頂尖的學生。

agent 成功介紹學生係收大學commission, G5 好似不會經agent 收生,即agent 無commission,  agent 收費是否幫手 PS 和預備面試之類?

poonseelai 發表於 20-10-15 13:56
agent 成功介紹學生係收大學commission, G5 好似不會經agent 收生,即agent 無commission,  agent 收費是 ...

詳情冇問呀,見到收費咁貴又唔保證入硬,自己搞算了,佢List咗啲大學出嚟係有G5其中幾間,我都係搵到1間做,另一間答我全香港冇agent係做G5

最top 學校唔憂無國際學生,無俾commission agent, 免費嘅agent 自然唔會做。

回覆 LoveChild 的帖子

我冇搵AGENT幫手,不過曾經聯絡查詢過。
呢個AGENT好好,佢記得我仔想申請G5一D學校,在限期前十幾日自己出現問我UCAS攪成點(之前冇聯絡約兩個多月了)。之後再幫我LOGIN睇下呀仔有冇野填漏填錯,冇收過我錢呢。

至於personal statement,就我仔自己攪掂,冇搵agent跟。

回覆 hyngok 的帖子

我都搵咗英倫幫手!  我都心儀 ICL,另外還有其他TOP 30 U 佢地都有介紹!  好開心見到呢個topic, 大家可以分享一吓!!!

BBlong 發表於 20-10-15 15:06
回覆 hyngok 的帖子

我都搵咗英倫幫手!  我都心儀 ICL,另外還有其他TOP 30 U 佢地都有介紹!  好開 ...

我都係心儀ICL,但學費貴好多

醒目開學勳章

silvia_ng 發表於 20-10-15 15:06
回覆 LoveChild 的帖子

我冇搵AGENT幫手,不過曾經聯絡查詢過。
可否 PM 我 G5 agent 麻
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.