用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Year 9 選校一問
樓主: kl337
go

[英國] Year 9 選校一問 [複製鏈接]

認識一個考ukiset 799,本身校內成績中上,喜歡運動,考到Oundle的Sixth Form (有academic scholarship)。我覺得如果成績幾好又喜歡Oundle,可以一試。

kl337 發表於 20-10-14 00:16
好多謝大家嘅回覆。
咁多間之中我自己最鍾意Oundle同Uppingham, 睇評論有多boarders, 可以畀到小朋友寄宿體 ...
Ardingly 如果2022年入學的男生位已經full咗。

回覆 kl337 的帖子

我都係幫仔仔報year 9. 好鐘意oundle ,但Agent同我講難入,全港只收4個,最後放棄咗,報咗Uppingham. 而家諗返轉頭,有的後悔當日冇報。Dauntsey都考科學,考完試以為吾得,點知都通知咗仔仔面試。 其實而家係報低年班,對成績方面可能學校要求吾係咁高,可能英文係考慮嘅重要性因素。

Jason-cch 發表於 20-11-28 22:21
回覆 kl337 的帖子

我都係幫仔仔報year 9. 好鐘意oundle ,但Agent同我講難入,全港只收4個,最後放棄咗, ...
請問dauntsey 是幾時面試呢?謝謝

回覆 chilokbb 的帖子

星期一

Jason-cch 發表於 20-11-29 10:30

星期一
謝謝資料。good luck

Thank you
‹ 上一主題|下一主題