用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 有無人明天考IAL?
go

有無人明天考IAL? [複製鏈接]

如果明天8號風球, 未必除消
好似跟UK天氣而行?
定跟HK?
   3    0    0    0

Augesttime 發表於 20-10-12 17:57
如果明天8號風球, 未必除消
好似跟UK天氣而行?
定跟HK?

問咗 its, 等通知。佢地都係等英國通知,如香港取消,會電話/電郵盡快通知,wfh 都會通知我地。經考評局就不知道會點通知。

醒目開學勳章 貢獻勳章

考試局最終cancelled.... 但一月嗰期又過咗報名...
恐龍家

小曳人 發表於 20-10-19 12:20
考試局最終cancelled.... 但一月嗰期又過咗報名...

當日考是maths P4 和 Bio P3 ,
應該是用maths P3 + 多一份stat/mechanic, 去估算P4成績. 總會有分出的

biology也用p1 p2 估算p3.

你孩子也受影響?
我見ITS就是這樣的說法

小曳人 發表於 20-10-19 12:20

1月嗰期,如你揀ITS 嗰度考,依家都可以報的,只是價錢會貴啲而已。如過期才報名,之前有網友係呢度分享資料 https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3821637&fromuid=1539350
ITS只係收雙/三倍administration cost (大約多$300左右), 唔係考試費+ administration cost 嘅 total 總數收雙/三倍,你可以打去ITS 問清楚

醒目開學勳章 貢獻勳章

Augesttime 發表於 20-10-19 14:25
當日考是maths P4 和 Bio P3 ,
應該是用maths P3 + 多一份stat/mechanic, 去估算P4成績. 總會有分出的

我見考試局都係咁講,只係唔知佢會估d乜出嚟,worse case 可能考過好d
如果佢估個A*出嚟,當然無問題啦....
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

小時了了 發表於 20-10-19 14:56
1月嗰期,如你揀ITS 嗰度考,依家都可以報的,只是價錢會貴啲而已。如過期才報名,之前有網友同我講 ITS只 ...
多謝資料!
恐龍家

回覆 Augesttime 的帖子

P4個分都滿意,但開頭驚個分唔靚,一月都報考咗。另外想自己考個分。想問咁樣會唔會變兩張cert,好似重考咁。

31450069 發表於 21-1-14 13:52

P4個分都滿意,但開頭驚個分唔靚,一月都報考咗。另外想自己考個分。想問咁樣會唔 ...

我地maths考足6份, UMS 100, 喜出望外

你再考就計最高分那一次, 但當唔當resit, 我諗要問edexcel

醒目開學勳章 貢獻勳章

31450069 發表於 21-1-14 13:52

P4個分都滿意,但開頭驚個分唔靚,一月都報考咗。另外想自己考個分。想問咁樣會唔 ...
滿意就唔好再考,學校見到考兩次,怕唔係咁好
恐龍家
‹ 上一主題|下一主題