用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 ukiset 998
樓主: jlpcilcl
go

[英國] ukiset 998  

emmaek 發表於 20-10-13 18:48
請問你係報2022/2023 entry?

21/22 entry,明年9月入學

rainbowbb 發表於 20-10-12 21:39
我女考Epsom 時,睇咗ukiset 成績先叫我報名,交咗報名表後,問香港學校拎reference。學校收到reference  ...
請問你報YEAR?我女報YEAR11, UKISET8-9-9, 英文C1,  全無消息, agent 話1/12 先有 results.

Ching_Mammy 發表於 20-10-14 16:14
請問你報YEAR?我女報YEAR11, UKISET8-9-9, 英文C1,  全無消息, agent 話1/12 先有 results.
...
印象中,所有HMC嘅學校會喺12月1號公佈收生結果。

hklogai 發表於 20-10-14 16:43
印象中,所有HMC嘅學校會喺12月1號公佈收生結果。
Thanks.

Ching_Mammy 發表於 20-10-14 16:14
...
Epsom比你插Year 11, 得1年準備GCSE?

bbeasy25 發表於 20-10-14 16:58
Sorry, 報 Year 12 先真:>

bbeasy25 發表於 20-10-14 16:58

DUPLICATE

Ching_Mammy 發表於 20-10-14 17:06
Sorry, 報 Year 12 先真:>
哦, 明白. Epsom問佐香港學校拎reference未? 之後就應該等result

bbeasy25 發表於 20-10-14 17:10
哦, 明白. Epsom問佐香港學校拎reference未? 之後就應該等result
學校8月已SENT, 上星期EPSOM先 confirm receipt.

Ching_Mammy 發表於 20-10-14 17:12
學校8月已SENT, 上星期EPSOM先 confirm receipt.
你Agent話01/12有結果, 現在唯有等. Epsom application deadline好10似10月尾

...

Year 11? 好少學校會收year 11 喎!
原來是year 12 , 我女之前報year 9 .

rainbowbb 發表於 20-10-14 22:57

Year 11? 好少學校會收year 11 喎!
Thanks.

一家三口 發表於 20-10-12 15:39
先請樓主唔好唔會. 唔係講你.
我聽到有COURSE 讀UKISET, 咪就係將UKISET 內容背熟就可以啦.  唔合 ...

請問邊度有UKISET course 讀?

LITTLESPICY 發表於 20-12-25 13:30

利用UKISET賺錢啲AGENT

ch581 發表於 20-12-25 14:30
利用UKISET賺錢啲AGENT
YES. 問吓各大AGENTS.
其實係一家四口子

LITTLESPICY 發表於 20-12-25 13:30

有冇用過atom learning online?如果小朋友自學能力ok,無謂畀數以萬計嘅錢參加agent嗰啲補習班。我小朋友七月先搞報學校,因為有一間心儀嘅指定要Ukiset,要八月尾考試。我哋用atom learning畀小朋友做咗一個月,熟習題型,佢考得好唔錯。十一月考ISEB pre-test前,我哋都係做佢啲mock test。

而且從考試結果所見atom learning畀你小朋友個分,應該好貼近實際分數,一路做你會清楚佢係屬於咩水平。答錯題目亦每題有解釋,又有lecture videos,如果小朋友自學能力好,畀幾百蚊一個月用atom learning,好過畀一萬蚊上幾堂UKiset 速成班。有朋友上過呢啲班,都係畀啲練習你做。

回覆樓主:

我囡幾年前考Epsom year 9 全程冇interview .
但係呢兩年多人報,競爭大,學校多選擇。所以就算高分都未必收。

emmaek 發表於 20-12-25 15:11
有冇用過atom learning online?如果小朋友自學能力ok,無謂畀數以萬計嘅錢參加agent嗰啲補習班。我小朋友 ...

Yes, register 咗Premium, 不過見唔到有for Year 9 mock questions. 你小朋友考year 幾?

我同你唸法一樣,比幾佰蚊一個月,因為佢自學係冇問題。

LITTLESPICY 發表於 20-12-25 21:07
Yes, register 咗Premium, 不過見唔到有for Year 9 mock questions. 你小朋友考year 幾?

我同你唸法一樣 ...

Ukiset Mock test程度跟小朋友歲數同能力自己會調節,你做得好似會自己升level。同埋atom learning九月改版後,Ukiset mock test多咗啲劍橋英文試嘅題目可以做,好過我仔八月嗰陣好多。
我仔報出年Year 7。

如果你小朋友做atom keep住有進步,我覺得都可以。你可以email問atom learning staff你心儀嘅學校SAS要幾多先入到,再睇吓阿仔水平夠唔夠,如果都夠就無謂嘥錢畀agent賺。

emmaek 發表於 20-12-25 21:30
Ukiset Mock test程度跟小朋友歲數同能力自己會調節,你做得好似會自己升level。同埋atom learning九月改 ...

Thank you (emoji)