用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 中學自行階段面試會要求睇學生手册嗎? ...
go

[過動] 中學自行階段面試會要求睇學生手册嗎? [複製鏈接]

其實有幾多中學面試會要求睇學生手册?之前聽過家長朋友講自行面試有些中學要收手册,即刻令我壓力大增,點知越緊張,本手册就越花,今年六年級,手册反而是最多欠交的一年,現在有點擔心。。。。。
   0    0    0    0

okwanokwan 發表於 20-10-12 11:47
其實有幾多中學面試會要求睇學生手册?之前聽過家長朋友講自行面試有些中學要收手册,即刻令我壓力大增,點 ...

小學有提過有中學要求睇手冊家課冊

都聽返其他家長有講過有直資中學有此要求

也有學校自行要睇手冊家課冊功課,都係幾間band2,3的學校或,未聽過band1學校自行有這個要求

其實有幾多中學面試會要求睇學生手册?之前聽過家長朋友講自行面試有些中學要收手册,即刻令我壓力大增,點 ...
基本上所有中學都會睇手冊,睇吓有無遲到、欠交功課、見家長等

apple000 發表於 20-10-20 00:21
基本上所有中學都會睇手冊,睇吓有無遲到、欠交功課、見家長等

所有?!我女學校的老師話好多都唔睇。。。。。🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

okwanokwan 發表於 20-10-22 12:50
所有?!我女學校的老師話好多都唔睇。。。。。🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
...
除非你報國際學校,就不用睇

阿仔今年中二,當時見過1間直資同2間自行都係要睇5及6年級手冊

Yukki 發表於 21-1-9 15:29
阿仔今年中二,當時見過1間直資同2間自行都係要睇5及6年級手冊

唔通因為疫情關係,小學由去年二月至今無乜實體堂,所以今年中學不論直資(睇咗4、5間網頁)同官津(都睇咗20+間網頁)都冇一間話要睇手冊
‹ 上一主題|下一主題