用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請教physics S3參考書/教科書
go

請教physics S3參考書/教科書 [複製鏈接]

因阿女學校冇教科書,學校教材佢覺得唔多夠,佢話想買本教科書睇,請問各前輩有冇邊本好介紹?!Thanks!
   3    0    0    0

如教科書interactive Science,好多band 1A用呢套

bearbear2003 發表於 20-10-11 18:26
如教科書interactive Science,好多band 1A用呢套

Thanks! 我上網搵下咩樣先。

kirstyau 發表於 20-10-11 15:57
因阿女學校冇教科書,學校教材佢覺得唔多夠,佢話想買本教科書睇,請問各前輩有冇邊本好介紹?!Thanks!
...

學校 phy 嗰part 數,比其它學校教得多同深,我都出去揾過,係冇,有都極少,反而每part 上網揾,可能仲揾到些
妹妹豬 齊來做個好朋友)

kirstyau 發表於 20-10-11 18:29
Thanks! 我上網搵下咩樣先。
我地都係用學校Notes多

我女學校用 physics at work 教, 但唔記得小卒定 Big Exam 口碑係active physics 好啲

YolandaTam 發表於 20-10-11 22:48
我女學校用 physics at work 教, 但唔記得小卒定 Big Exam 口碑係active physics 好啲
...

Thanks

...

我仔學校用 Active Physics,都幾清晰 。其實S3多數都只係教 Heat and Gases,唔會太深太難。

...

S3 phy 教好少部份,其實買書都冇乜用,可能只教1~2topic, 學校幫你地慳錢
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

洋蔥頭媽咪 發表於 20-10-11 23:19
我仔學校用 Active Physics,都幾清晰 。其實S3多數都只係教 Heat and Gases,唔會太深太難。
...

Thanks

gracelam 發表於 20-10-11 23:55
S3 phy 教好少部份,其實買書都冇乜用,可能只教1~2topic, 學校幫你地慳錢
...

最弊佢話想去買教科書睇 梗係上嚟問下EK 先

kirstyau 發表於 20-10-12 00:00

最弊佢話想去買教科書睇  梗係上嚟問下EK 先:wa ...
買二手睇下
‹ 上一主題|下一主題