用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 TOFEL Junior 考試練習
go

TOFEL Junior 考試練習 [複製鏈接]

請問坊間有冇練習for TODEL Junior?
我揾過兩間大書店,但好似只有for Senior 的練習。
   1    0    0    0

唔覺有

報名時會有一套sample paper? 大概只有呢個可以熟悉一下題目類型。

另,我覺得TOEFL junior 好似易過Cambridge d 考試

b3410 發表於 20-10-14 21:49
唔覺有

報名時會有一套sample paper? 大概只有呢個可以熟悉一下題目類型。

Thanks..anyway 已報名。
今次TOFEL,學校派咗宣傳單章,我才一時興起,俾呀仔試吓。
天助自助者,  別再怨天尤人

Mrs.Luckycat 發表於 20-10-14 22:00
Thanks..anyway 已報名。
今次TOFEL,學校派咗宣傳單章,我才一時興起,俾呀仔試吓。
...
考試費唔算貴,而且成績表有如何對應番Cambridge (CEFR)/Lexile reading level 的參考,好好喎!

自學應該買邊本書學好?定淨係買paper?
‹ 上一主題|下一主題