用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問有無英國倫敦及威爾斯網購介紹
go

[英國] 請問有無英國倫敦及威爾斯網購介紹 [複製鏈接]

想買日用品,個人衞生儀容,文具,食材之類。
謝謝大家
   5    0    0    0

Ocado 買食物/日用品 - 買滿某個金額就可以免費送貨同可以揀日子時間
Amazon 幾乎咩都有 學生頭半年仲可以有免費prime!

game9099 發表於 20-10-8 03:37
Ocado 買食物/日用品 - 買滿某個金額就可以免費送貨同可以揀日子時間
Amazon 幾乎咩都有 學生頭半年仲可以 ...

prime 是什麼?

smileybebe 發表於 20-10-8 08:04
prime 是什麼?

Register左prime, 會有些benefits 例如free fast delivery和其他野,上amazon 就睇到,有charge,你可以試用,普通人好似有一個月免費試用試,如另一家長所提,學生register可能試用長d。

我仔9月尾第一次去英國留學,第一次訂amazon, 原先預計2/10到,到而家都未到,問左只回覆「your parcel may be lost」

angel_laam 發表於 20-10-8 09:04
我仔9月尾第一次去英國留學,第一次訂amazon, 原先預計2/10到,到而家都未到,問左只回覆「your parcel may ...

哇,甘黑仔gei, 我用左4年,無一次遺失或有問題。有得refund嗎?

TTEE1819 發表於 20-10-8 09:21
哇,甘黑仔gei, 我用左4年,無一次遺失或有問題。有得refund嗎?

距叫我地refund, 我叫左阿仔搞
我仔係威爾斯cardiff, 上月尾lockdown左,唔知會唔會咁樣影響左送貨呢。第一次買野就寄失左,我仔買個迷你雪櫃,咁大件都可以寄失

angel_laam 發表於 20-10-8 09:23

如是普通日用品,你叫仔望一望附近有無agros,可以考慮用agros。我孩子上星期有些物品急要,於是近近地訂agros, 即晚送到宿舍,delivery charge是£3. 9x,最緊要快。

angel_laam 發表於 20-10-8 09:04
我仔9月尾第一次去英國留學,第一次訂amazon, 原先預計2/10到,到而家都未到,問左只回覆「your parcel may ...

我用咗幾年,主要揀 Amazon 自己送貨嘅商品,只有早到冇遲到。唯一一次收唔到貨就係年頭訂口罩,第三方賣同送貨,拖左一個月,最後退款。
你有冇trace件貨喺邊度甩咗?

lmhcoffee 發表於 20-10-8 09:29
我用咗幾年,主要揀 Amazon 自己送貨嘅商品,只有早到冇遲到。唯一一次收唔到貨就係年頭訂口罩,第三方賣 ...

Status 係 your package may be lost

We’re very sorry your delivery is so late. Although it may still arrive, you can request a refund now. Delivery by APC

game9099 發表於 20-10-8 03:37
Amazon 幾乎咩都有 學生頭半年仲可以 ...

Ocado 好難 揀到合適嘅delivery time

TTEE1819 發表於 20-10-8 08:58
Register左prime, 會有些benefits 例如free fast delivery和其他野,上amazon 就睇到,有charge,你可以試 ...

學生點樣登記

PUIPUI2000 發表於 20-10-8 22:07
學生點樣登記

我平時買野結賬時,amazon 成日叫我register做prime member, 可以免費試用1個月。你去amazon 網頁會搵到info,一定會有做會員的資料(包括學生)。

學生點樣登記

Try try

學生點樣登記

見到了,你試下

PUIPUI2000 發表於 20-10-8 22:06
Ocado 好難 揀到合適嘅delivery time

係呀。以前都冇咁難,自從有疫情之後就越來越多人訂ocado。但佢真係好多嘢買,所以唯有早啲揀好

我仔第一次amazon買個雪櫃仔就無左影,amazon申請退款間seller reject to refund 話9月尾已到左簽收左,但10月頭tracking時又話件貨maybe lost 。amazon 話如果要退款就要退貨,都無收過貨退咩貨,口同鼻拗,果邊就堅稱話到左就真係吹距唔漲

angel_laam 發表於 20-10-13 17:34
我仔第一次amazon買個雪櫃仔就無左影,amazon申請退款間seller reject to refund 話9月尾已到左簽收左,但1 ...

係!好黑人憎成日話人已簽咗收,一陣又話唔見貨!!我囡囡都怕左話對 Amazon 冇信心唔再買!

sunny.moon 發表於 20-10-13 18:07
係!好黑人憎成日話人已簽咗收,一陣又話唔見貨!!我囡囡都怕左話對 Amazon 冇信心唔再買!
...

估唔到第一次就伏咗

angel_laam 發表於 20-10-13 18:08
估唔到第一次就伏咗

我囡囡都係初到步就伏幾次! 呢度JM話黑仔!
‹ 上一主題|下一主題