用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 好後悔寄e express
樓主: waiyan2000
go

[英國] 好後悔寄e express   [複製鏈接]

waiyan2000 發表於 20-10-9 22:18
有 check 過, status 同 3/10.一樣

Chatroom 你味 track assistant?

是的,但我唔知有冇用,可能只係機械式回應……

waiyan2000 發表於 20-10-9 21:22
我18號寄出, 仲有九日就一個月囉

(emoji)仲未有updates... 真替你擔心

longlokma 發表於 20-10-9 22:27
是的,但我唔知有冇用,可能只係機械式回應……

是的

qqeternity 發表於 20-10-9 22:28

以后唔會再寄 e express   

回覆 waiyan2000 的帖子

我寄speed post 算ok, 28/9寄8/10到,7kg雜物食物,無打稅。會再用。

ema 發表於 20-10-10 00:11

我寄speed post 算ok, 28/9寄8/10到,7kg雜物食物,無打稅。會再用。 ...

請問大概 有乜食物? 我寄咗啲 Muji 意粉醬依家有啲擔心! 想寄啲芝士麵又話2乳製品唔可以寄!

回覆 sunny.moon 的帖子

我寄咗朱古力熊仔餅(因見Amazon 買好貴)和韓國紫菜卷零食。parcel 面我跟之前有家長建議寫snacks...

ema 發表於 20-10-10 06:58

我寄咗朱古力熊仔餅(因見Amazon 買好貴)和韓國紫菜卷零食。parcel 面我跟之前有 ...

請問你寫幾多價錢

35 pounds

ema 發表於 20-10-10 06:58

我寄咗朱古力熊仔餅(因見Amazon 買好貴)和韓國紫菜卷零食。parcel 面我跟之前有 ...

寄零食 計埋運都化算??

回覆樓主:

噢!我昨日同前日都寄左e express

qqeternity 發表於 20-10-9 22:28

真心懷疑兩件郵包未寄出已在香港 遺失了

SmileSmileSmile 發表於 20-10-10 13:22
噢!我昨日同前日都寄左e express

麻煩你留意下你嘅 郵包status   有咩消息可唔可以話我知呀?因為如果你個郵包仲快過我到達英國,咁就真係好唔尋常囉

waiyan2000 發表於 20-10-10 13:28

有冇問過香港郵政?直接send email俾佢,black and white,  佢唔敢亂答你。

bbba05 發表於 20-10-10 13:42
有冇問過香港郵政?直接send email俾佢,black and white,  佢唔敢亂答你。

之前send咗一次答咗我十月3號出咗發, 我今日再send email再問佢究竟係咪我個郵包其實係香港已經唔見咗

最奇怪嘅就係之前我朋友寄同一地址,25 號寄出, 30號已經 離開香港 ,八號佢個仔已經收到,另外一個郵包佢就30號寄出,三號離開香港 ,三號同我一日離開香港,五號已經update咗status已經到咗目的地   

好似淨係漏咗我呢兩個郵包咁囉

waiyan2000 發表於 20-10-10 13:28

I am sorry to hear that, 希望郵包只係暫時未到,一心一意寄出盼望小朋友早日收到,但日復一日的失望,真心替你難過......

qqeternity 發表於 20-10-10 13:57
I am sorry to hear that, 希望郵包只係暫時未到,一心一意寄出盼望小朋友早日收到,但日復一日的失望,真 ...

係呀呢個過程由9月18號開始真係好困擾, 估唔到第一次寄 e express就有咁樣嘅experience, 我以後都唔會再寄e express㗎啦, 我情願畀貴啲錢囉   

其實我而家最想知道係我個郵包係咪已經遺失咗, 如果係, 我就要預備另外一個郵包再寄過一次俾小朋友   

佢哋喺咁遠等咁耐佢哋都真係等到 好沮喪, 眼見啲同學遲過我哋寄出都收到曬郵包

waiyan2000 發表於 20-10-10 14:04
係呀呢個過程由9月18號開始真係好困擾, 估唔到第一次寄 e express就有咁樣嘅experience, 我以後都唔會再 ...

所以上次隔天再寄-次,前後2日總有-份收工_(當時主要口罩)

brother4 發表於 20-10-10 14:42
所以上次隔天再寄-次,前後2日總有-份收工_(當時主要口罩)

我29號再寄咗兩箱 啱啱9號 先離開香港出發去目的地, 我又睇下呢兩箱嘢有冇問題,如果都係有問題嘅就可能係我寄出嗰間郵局嘅問題

我寄啲UK amazon 買不到或好貴的,另外有很多其他雜物衣物鞋,7kg in total
‹ 上一主題|下一主題