用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城區乙部選擇
樓主: 2010YL
go

九龍城區乙部選擇 [複製鏈接]

fannychan88 發表於 20-10-8 11:53
請教 , 如是邊緣人 , 乙一二填B1 , 乙三填CSK有冇機會 ?

九龍城男仔無女仔咁多選擇,都係小心D好。搏到緊係皆大歡喜,CSK係B1既止蝕位如果最後係B2,就好麻煩。

都係果句,努力咗呈二同自行先,煮到嚟先食。

little_yolky 發表於 20-10-9 11:21
九龍城男仔無女仔咁多選擇,都係小心D好。搏到緊係皆大歡喜,CSK係B1既止蝕位如果最後係B2,就好麻煩。

...
假如自行只填一間直屬,放棄另一個機會,會否很傻?

fannychan88 發表於 20-10-10 10:14

一心一意直升直屬嘅一貫做法,放任何一間都有機會影響派唔返直屬~~~

若果想搏盡嘅,放2間他校自行。若果15/16想搏吓出面嘅,又要保留関係,放1間他校自行,另一間直屬,但1/2就要小心部署了。直屬1仔幾乎係一定直升到~~~

fannychan88 發表於 20-10-10 10:14

⋯⋯好傻的嗎⋯⋯我都打算自行報一間聯中⋯⋯

我係機會主義者,每一個機會都不會放過。

直屬1仔幾乎係一定直升到~~~即係Band One 仔?
‹ 上一主題|下一主題