用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問寄多用途電煲使唔使打稅?
樓主: scso
go

[英國] 請問寄多用途電煲使唔使打稅? [複製鏈接]

angel_laam 發表於 20-9-28 15:53
回覆 hiddenhero 的帖子

問左兩間都唔得

我剛剛問左一間我平時有買耶既客服, 佢話佢地其實可以寄到集運倉, 集運幫你寄英國。

angel_laam 發表於 20-9-28 15:31
回覆 hei918 的帖子

你好呀,請問可唔可以比你間快遞資料我?我想係Taobao 買個折疊洗衣筒比阿仔,但未寄 ...
嘩, 有呢樣野架? 多謝介紹. 我剛剛去Amazon UK 睇 folding washing machine, 有得賣

hiddenhero 發表於 20-9-28 15:54
要慢慢問。 我上次寄USB 恆溫煮水保溫瓶,問左好多好多間

因為我只睇中兩間,不過我醒起4px可以集運去英國

angel_laam 發表於 20-9-28 16:26
因為我只睇中兩間,不過我醒起4px可以集運去英國

樓上有話amazon 都有。 你格下價。 可能仲快仲抵

lmhcoffee 發表於 20-9-28 16:12
嘩, 有呢樣野架? 多謝介紹.  我剛剛去Amazon UK 睇 folding washing machine, 有得賣
...

我都見有但唔見有脫水功能,我睇中Taobao 可以脫水排水

7.0fu置这行话¢X5LDc5rqcnH¢打開(emoji)氵匋寳(emoji)或掂击链街 https://m.tb.cn/h.VzeU1tt?sm=7ceaa2 至浏.览览.器【扬子折叠洗衣机小型便携式迷你超声清洗内衣裤袜半全自动洗衣神器】

katrinafu 發表於 20-9-27 23:37
我女學校都係 ,不過8月尾已通知Pantry 會close , 即係雪櫃、微波爐唔用得,熱水煲都冇得用 。 要熱水要預 ...

上年帶咗差不多煮飯仔去英國,在本地買带去英國

scso 發表於 20-9-27 14:42
呀仔住咗宿舍兩星期都係食凍三文治炸魚薯條間中食下超市叮叮意粉,佢想煮啲簡單嘢食但學校只有微波爐冇提供 ...

Amazon uk,.買好D,試過電煲蓋凹咗,可換

yuyueng 發表於 20-9-27 20:03
我仔學校宿舍最近連微波爐都無埋,佢好想偷鷄買個迷你電飯煲,我起Amazon見有0.3 L / 0.5L既,但又驚比學校 ...

我仔讀緊A level學校宿舍唔係管得好嚴佢啲師兄都偷雞用Gas爐,因為日日食凍三文治及炸雞炸魚薯仔真係唔啱食

yuyueng 發表於 20-9-27 20:03
我仔學校宿舍最近連微波爐都無埋,佢好想偷鷄買個迷你電飯煲,我起Amazon見有0.3 L / 0.5L既,但又驚比學校 ...

電飯煲我想買 0.6 L冇貨!可提供 0.5 L link 嗎?thx

scso 發表於 20-9-28 17:05
我仔讀緊A level學校宿舍唔係管得好嚴佢啲師兄都偷雞用Gas爐,因為日日食凍三文治及炸雞炸魚薯仔真係唔啱 ...
Gas 爐好似誇張左D,諗住迷你電飯煲或kettle 都好。

sunny.moon 發表於 20-9-28 17:31

電飯煲我想買 0.6 L冇貨!可提供 0.5 L link 嗎?thx
Sencor SRM 0600WH Rice Cooker 300 W Volume 0.6 L for Cooking 450 g Rice https://www.amazon.co.uk/dp/B00J ... i_fab_PHBCFbSKEBHHN
我都係起Amazon 睇咋,尋日見有0.5 L 而家見到呢個0.6L 。

yuyueng 發表於 20-9-28 18:15
Gas 爐好似誇張左D,諗住迷你電飯煲或kettle 都好。

呀仔己問準老師可以用電飯煲及煑食電爐,而家睇緊寄邊間快及唔駛打稅,上次用順豐寄口罩及少量舊衫係快但要打成$200稅,Thanks

hei918 發表於 20-9-27 16:20
我同其他野一齊寄左一大箱野,用速遞,一日就到

可否介紹你用邊間速遞寄英國?Thanks

回覆 scso 的帖子

吾知可吾可以係度打公司名,所以pm左你

hei918 發表於 20-9-29 17:46
回覆 scso 的帖子

吾知可吾可以係度打公司名,所以pm左你
pm埋我,我都想知

angel_laam 發表於 20-9-28 15:31
回覆 hei918 的帖子

你好呀,請問可唔可以比你間快遞資料我?我想係Taobao 買個折疊洗衣筒比阿仔,但未寄 ...

8.0fu致这行话¢aHxAcg0GdE6¢da開(emoji)ta0寶(emoji)或點击链街 https://m.tb.cn/h.VzQjYMg?sm=d2c3f1 至浏.览览.器【梦枫ems国际快递澳大利亚俄罗斯德国韩国转运公司货代dhl淘宝集运】

之前問過可集運 UK,  問定備用及已拍下付了 10元開户。問過好幾間,呢間價錢算平客服 ok! 但我仲未幫襯過你可以自己問下細節!

wloi 發表於 20-9-29 18:57
pm埋我,我都想知
已pm

sunny.moon 發表於 20-9-29 19:46
8.0fu致这行话¢aHxAcg0GdE6¢da開(emoji)ta0寶(emoji)或點击链街 https://m.tb.cn/h.VzQjYMg?sm=d2c3f1  ...
你個女好似同人 share 房?最好問下其他人介唔介意放個咁大的架。我女中學寄宿住單人房時,我先會買個架比佢,在之前同人 share房,雜物太多,我都無買。
今次我等我女入左宿舍先買,因為連房都未分,都未知有幾多位放野

hei918 發表於 20-9-29 20:22
已pm
可唔可以 send 多次,見唔到你個 pm

回覆 wloi 的帖子

Pm左,你再睇下
‹ 上一主題|下一主題