用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 FIS vs SIS
go

[其他] FIS vs SIS

大家覺得邊間好d? 我地自己比較prefer SIS.

如果FIS in 完出左offer, 但SIS 又未in, 值唔值得比FIS留位費呢, 好糾結萬一SIS都有offer, 咁FIS 嘅留位費就白交了。。。

(Local ID)

番薯媽 發表於 20-9-24 15:28

如果FIS in 完出左offer, 但SIS 又未in, 值唔值得比FIS留位費 ...

自己權衡一下錢對你多不多,讀不到SIS 有無問題。想不想入FIS.
如只有sis fis 報了,又決定了讀國際學校,我看不到不比留位費的方法.....

如果FIS in 完出左offer, 但SIS 又未in, 值唔值得比FIS留位費 ...

你是報邊一個Grade?

唔留位,back up方案係乜嘢?

其實如果你未有其他offer,我覺得你也要用錢留offer,我之前也是有FIS offer, 給了兩萬留位費,之後有另一IS offer, 最後選了另一間。

兩萬留位費不算多.....
我都比過類似價位...