用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 今晚23/9飛BA
樓主: Chole
go

[英國] 今晚23/9飛BA  

Acatmom 發表於 20-9-23 18:32
點樣claim?

https://www.britishairways.com/en-gb/information/legal/flight-cancellation-compensation

buklaylay 發表於 20-9-23 18:29
題外話,請問坐BA,要拎檢測陰性報告上機?

唔需要

TTEE1819 發表於 20-9-23 18:30
祝順利,明晚順利出發。

多謝晒你呀,希望大家都一切順利,身體健康!

Chole 發表於 20-9-23 19:09
https://www.britishairways.com/en-gb/information/legal/flight-cancellation-compensation

Thanks

Chole 發表於 20-9-23 19:10
唔需要
唔該晒!祝明天順利出發

Acatmom 發表於 20-9-23 20:28
Thanks

希望claim到啦

buklaylay 發表於 20-9-23 20:36
唔該晒!祝明天順利出發

Thanks !  大家都要順順利利!

BA服務真係差,話cancel就cancel,完全無後備方案

咪就係囉!失晒預算

Chole 發表於 20-9-23 20:40
希望claim到啦

大家都要順順利利出發呀

大家都順順利利

khwong67 發表於 20-9-23 20:46
BA服務真係差,話cancel就cancel,完全無後備方案

係,真係差,若果miss 咗個SMS 或者過咗佢office hour 就叫天不應!好彩今日冇出街,坐定定好快就解決咗幾個問題!

不過佢通常都平過魚翅航空,又容易用Avios 換機票,惟有將就下!

真係好麻煩,hotline 話係運作原因取消班機。明天又爆哂,最快都要後日先至可以出發。擔心到時又有變數,畢竟英國現在情況嚴竣,今日都唔知聽日事

puzzledmama 發表於 20-9-23 23:24
真係好麻煩,hotline 話係運作原因取消班機。明天又爆哂,最快都要後日先至可以出發。擔心到時又有變數,畢 ...

疫情嚴重乘機唔返住,諗深一層唔係壞事!

樓主好彩, 我哋已做咗on line check in, 以為實没問題, 没check email, 到咗機場先知取消,想轉第二日及後几日說是不能保證有位, 最后轉了Swiss airline, 昨晚已飛.

yamsui 發表於 20-9-24 11:04
樓主好彩, 我哋已做咗on line check in, 以為實没問題, 没check email, 到咗機場先知取消,想轉第二日及後几 ...

是BA 幫你轉還是自己轉瑞士航空?

已經飛咗就安樂晒,希望今晚我個女走到啦!

Chole 發表於 20-9-24 11:28
是BA 幫你轉還是自己轉瑞士航空?

已經飛咗就安樂晒,希望今晚我個女走到啦!
BA counter度現場轉.希望妳囡囡順順利利.

yamsui 發表於 20-9-24 11:04
樓主好彩, 我哋已做咗on line check in, 以為實没問題, 没check email, 到咗機場先知取消,想轉第二日及後几 ...

咁洗唔洗去到英國要隔離14日?

yamsui 發表於 20-9-24 11:34
BA counter度現場轉.希望妳囡囡順順利利.

咁都好,唔使咁徬徨。

希望大家子女都一齊順利!

bb560 發表於 20-9-24 11:42
咁洗唔洗去到英國要隔離14日?

https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors?utm_source=2fdfb58d-bf7c-4911-986b-90f3bd89a73a&utm_medium=email&utm_campaign=govuk-notifications&utm_content=immediate#countries-and-territories-with-no-self-isolation-requirement-on-arrival-in-england

Travel Corridor 榜上有名嘅就唔使隔離。我subscribe 咗,有改變就會有email 通知。