用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 ukiset 296
樓主: koala_emily
go

[英國] ukiset 296   [複製鏈接]

LITTLESPICY 發表於 20-12-26 01:40
唔同Year, 試題嘅題型是一樣?thx

我兩個小朋友,分別11、13歲、佢哋嘅題目形式相似,深淺有分別。

回覆樓主:

香港無咩接觸verbal & non verbal reasoning ,所以要做過先去考,愈做會愈易諗到

babe725 發表於 20-12-26 02:08
我兩個小朋友,分別11、13歲、佢哋嘅題目形式相似,深淺有分別。
唔該晒, 呀仔做左的13+ mock test, stanine 9分, decile  1 分, SAS 124-142 分. 做左幾日, 分數都好 stable.其實可以報名去考未呢?

因為冇listening & essay writing test, 我有的擔心. 可以點做? thanks.

回覆樓主:

其實揀啱學校,問多幾個agent先。。。唔係間間學校都要ukiset.
我地今年報4間,4間都唔需要ukiset.

回覆樓主:

我都幫阿女試下Epsom,報2022Y10,唔係頭5間冇send full report。星期一自己email去一個鐘內就回覆,話而家太早講唔定有冇位,叫我年尾再去問最新情況,所以佢地應該好full,我女899 c1

qqbabe 發表於 21-1-6 20:35
我都幫阿女試下Epsom,報2022Y10,唔係頭5間冇send full report。星期一自己email去一個鐘內就回覆,話而家 ...
Year 10 唔係mass intake year, 所以要睇吓有冇人退學,多咗位先可以收生。Year 9唔同,係mass intake year, 所以應該可以早D報名。

回覆 LITTLESPICY 的帖子

我個仔做Atom learning mock test都係13x-14x,但我唔係好明,大家講898、998、997嗰啲究竟點convert 㗎?

Andrewbaby 發表於 21-1-19 17:16
回覆 LITTLESPICY 的帖子

我個仔做Atom learning mock test都係13x-14x,但我唔係好明,大家講898、998、9 ...

CAT score 13X-14X? 分數好好

回覆 Poyau 的帖子

個囝尋日朝早考半夜已經有成績。結果係798,C1,有啲不似預期。

Poyau 發表於 21-1-20 16:22
CAT score 13X-14X? 分數好好

CAT score 同 Atom 個SAS唔同,唔係直接等同,atom learning webinar 有講過,不過唔記得咗點計

emmaek 發表於 21-1-20 19:23
CAT score 同 Atom 個SAS唔同,唔係直接等同,atom learning webinar 有講過,不過唔記得咗點計 ...

謝謝分享

Andrewbaby 發表於 21-1-20 18:08
回覆 Poyau 的帖子

個囝尋日朝早考半夜已經有成績。結果係798,C1,有啲不似預期。 ...

報Year 幾?如果覺得唔理想,半年後可以考過,都趕得切九月前新一輪報名。

回覆 emmaek 的帖子

Year 10 2022 entry

Andrewbaby 發表於 21-1-21 05:31

咁都仲有時間,你小朋友7係vocabulary嗎?vocab 比較靠平日浸,唔係一時三刻可以操出來,用半年時間提升一定可以再好啲。努力加油!

Andrewbaby 發表於 21-1-21 05:31

成績已不錯,但Year 10好大競爭,位少。好好練習,半年後考多次,加油!
其實又不是好多間睇ukiset,你有心儀學校未?

Yes vocab 係 7,不過Cambridge English C1我覺得都ok,冇打算再考。我哋target Tonbridge, Oundle, Abingdon ,考到就去,考唔到就留返喺澳洲。
‹ 上一主題|下一主題