用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城小學升中轉觀塘或將軍澳Banding分別 ...
樓主: CARMA
go

九龍城小學升中轉觀塘或將軍澳Banding分別 [複製鏈接]

拿拿利 發表於 20-9-23 11:03
回覆 YmOra 的帖子

謝謝你, 因為我仔在小二時已入管弦樂團, 所以我搵中學都會留意有冇管弦樂團, 另外我好 ...

但,我要清楚話你知,我校(銀禧)一向活動屬一般麻麻而矣!合唱團和樂團已經屬多人參與的活動,不知你要求高唔高,唔知是否可以滿足到你囝囝,你務必要响簡介會到訪我校了解一番。是的,學校有自家廚房確係我其中十分欣賞的地方。學校係以粵語教授中文科,另外,你要留意,近年已經把通識科轉為英文授課了,旅款亦打算响出年開始改為英文授課。介時,學生會有更多機會接觸英語了。

︿
 |
Dele
 |
與樓上重覆了。

回覆 hkpapa852 的帖子

我哋學校高管樂團有saxophone,中學没有嗎?不過對中學未必有加分,只係睇中學有冇管樂團

回覆 CARMA 的帖子

兩間都晤係1a中學一間1b,一間1c

回覆 CARMA 的帖子

觀塘區B1學位唔夠分比該區B1生, 好多跌落B2校, 但你原來既九龍城中學B1位好足夠, B1生穩入B1中, 要慎重考慮呀.....

CARMA 發表於 20-9-23 11:34

我哋學校高管樂團有saxophone,中學没有嗎?不過對中學未必有加分,只係睇 ...
考慮直資嗎?

回覆 canterlau 的帖子

都會考慮埋直資中學

CARMA 發表於 20-9-22 11:35

黃笏南 / 銀禧 / 丘佐榮 / 旅港

旅港都有管弦樂團

CARMA 發表於 20-9-20 00:25
請問本身誇區去九龍城區讀小學,小五呈分成績老師話屬band 1b or c, 如果報返自住將軍澳區或觀塘區,一樣係 ...

如果為左近屋企,自行可揀KT或TKO中學,但九龍城係好網如果自行唔得,大抽獎留返嚟抽,唔好轉。
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

CARMA 發表於 20-9-21 11:20
回覆 Poyau 的帖子

好提議心儀觀瑪及聖言,我小朋友吾鐘意抄寫,都鐘意數學,運動及音樂,吾知邊間 ...

優才,匯基,播道 都不錯  

CARMA 發表於 20-9-20 00:25
請問本身誇區去九龍城區讀小學,小五呈分成績老師話屬band 1b or c, 如果報返自住將軍澳區或觀塘區,一樣係 ...

delete
‹ 上一主題|下一主題