用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 有關band 1中學後
樓主: zone
go

有關band 1中學後  

jli008 發表於 20-9-21 12:25
在我學生的年代就是,現在就唔知,深就肯定,因我都睇唔明了.  深與淺睇孩子能力,她選擇的就要面對. 因都是用 ...

合格綫40,令嬡“已好久唔見6字頭以下”,即係遠遠高於……

請問,有咩家傳妙經?可否不吝賜教,等有緣人參詳參詳?

b3410 發表於 20-9-21 12:47
紅磚中學就唔知,小學題目好似唔算深
係邊一間小學?紅磚小學還是阿邊個邊個個一間小學?

medicine 發表於 20-9-21 12:52
係邊一間小學?紅磚小學還是阿邊個邊個個一間小學?
紅磚小學

medicine    發表於 20-9-21 14:20

簽名被屏蔽

jli008 發表於 20-9-21 17:36
邊及某些人咁專業,冇咩特別方程式,也講了好多次,妙經是孩子由細開始Happy Learning吧,唔強逼學多多野,衹要 ...

自主學習
無要求都達到演奏級

呃,睇錯,係演奏級前。“最大原因都係XXXX做成”,原來係有原因。

洋蔥頭媽咪 發表於 20-9-20 18:39
因為呢题係中一數,咁計好大機會係會扣分。

jm個囝囝用咗"等差級數"去計你條例子數題

洋蔥頭媽咪    發表於 20-9-21 21:22

回覆樓主:

zone 發表於 20-9-16 21:17
請問係咪band 1學生升左中學測試或考試拎60-70分都係正常?

小學、中學、大學考試的分數不可比較。

小學合格分60、中學合格分50、大學合格分40。

我以前讀的是校內出卷較深的Band 1中學,我記得全班考第一平均分不到80分。