用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 疫情下報唔報讀ABC ilearn好?
go

疫情下報唔報讀ABC ilearn好? [複製鏈接]

如題,有冇人分享吓?
   1    0    0    0

myhappylife 發表於 20-9-16 19:09
如題,有冇人分享吓?

雖然應該每堂教書個範圍大家都一樣
但唔同老師(唔同教學手法)我個人覺得都已經會有差距
開始zoom左兩星期 我覺得ok啊

同埋10月會恢復番實體堂
依加上zoom 都係畀機會小朋友每日聽+講下英文

邊個level? 我果班每日都係溫番letter sounds. 跟住做少少read for fun 又做少少student book workbook 咁樣
不過成日換老師 整體感覺唔太effective

回覆 emma1994 的帖子

請問你既小朋友幾多歲? 因為怕我仔坐唔定zoom, 驚再停課要改返zoom。

回覆 zhangbeibei 的帖子

點解你會俾三個月咁多? 唔係逐個月俾嗎?

myhappylife 發表於 20-9-17 09:53
回覆 emma1994 的帖子

請問你既小朋友幾多歲? 因為怕我仔坐唔定zoom, 驚再停課要改返zoom。 ...

我小朋友今年3歲,讀K1
So far佢都坐得定
同埋會跟到讀啲字

今年疫情, 好多人收左都無上堂, 搞到宜家仲有位剩, 以前要排WAITING LIST, 上緊佢ZOOM, 都係做下工作紙同埋學PHONICS, 一定比面授課差, 樓上有人提到成日轉老師, 可能係因為宜家上ZOOM係日日上, 面授係隔日上, 老師要放假唔可以日日上到ZOOM, 所以有一日會轉老師

HK-CR7 發表於 20-9-23 09:54
今年疫情, 好多人收左都無上堂, 搞到宜家仲有位剩, 以前要排WAITING LIST, 上緊佢ZOOM, 都係做下工作紙同埋 ...

同意⋯我都問過啲職員
如果唔上zoom 等實體堂就要排waiting
如果肯上zoom 實體堂就會係一定有位上

不過請教一下,實體堂既進步係咪會明顯多啲?

emma1994 發表於 20-9-24 01:25
同意⋯我都問過啲職員
如果唔上zoom 等實體堂就要排waiting
如果肯上zoom 實體堂就會係一定有位上

實體堂我就唔知佢係入面做咩, 但聽學校講會有唔同既活動俾佢地講英文, 呢樣野ZOOM一定做唔到, ZOOM只係做下工作紙, 寫下ABC咁, 無咩講英文........ORAL一定差好遠, 不過10月可以復課喇
‹ 上一主題|下一主題