用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 請上門私補(FB搵嘅),上門前會要求身份證工作學歷證明嗎 ...
go

請上門私補(FB搵嘅),上門前會要求身份證工作學歷證明嗎?

第一次請上門私補,在Facebook搵到一個NET老師。我唔識佢嘅,亦冇朋友用過。

上門試堂前,除了要求老師給CV外,會要求看以往工作及學歷證明嗎?

第一次上門那天,會要求看身分證嗎?你們會自訂一份合約以保障自己利益及安全嗎?謝謝

醒目開學勳章 王國長老

K-hahaha 發表於 20-9-14 11:18
第一次請上門私補,在Facebook搵到一個NET老師。我唔識佢嘅,亦冇朋友用過。

上門試堂前,除了要求老師給C ...
你可以參考下以下兩個帖

【溫馨提示】聘請導師,核實資歷好重要!

Topupdegree教國際學校,開價$150/hr? Update #109(話有小學老師offer?)

我囡之前係 IG 搵補數導師, 導師已經 whatsapp 左好多證書俾佢睇, 但有部份野會 blur 左, 好似身份證號碼咁, 我同佢講第一堂時叫導師俾返所有正本同身份證佢睇多次, 齋睇, 無影低, 為求資料真確

導師都好好, 係逐堂收錢, 唔使 pre-paid

導師已經去左澳洲讀獸醫, 搞到我地又要再搵過

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 20-9-14 12:49
你可以參考下以下兩個帖

謝謝你呀!
但你第二條link壞了,看不到內容

醒目開學勳章 王國長老

K-hahaha 發表於 20-9-15 00:14
謝謝你呀!
但你第二條link壞了,看不到內容
唔係壞, 有部份內容屏蔽左, 你睇其他會員留言啦
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 20-9-15 00:47
唔係壞, 有部份內容屏蔽左, 你睇其他會員留言啦

唔係呀,個app call唔返條link出嚟,一㩒條link 就成個app嘅畫面不停閃,全白乜都睇唔到

醒目開學勳章 王國長老

K-hahaha 發表於 20-9-15 22:25
唔係呀,個app call唔返條link出嚟,一㩒條link 就成個app嘅畫面不停閃,全白乜都睇唔到
...
彈 app...........我通知管理員睇下咩事

你用手機 web 開黎睇

K-hahaha 發表於 20-9-14 11:18

上門試堂前,除了要求老師給C ...

如睇工作證明及學歷,身份證就冇睇
有d話自己教過某d學校,當然要睇吓

會睇!