用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報咩興趣班可儲cert考小學
樓主: Candy_C
go

報咩興趣班可儲cert考小學 [複製鏈接]

potato38 發表於 20-9-15 01:02
請問朗誦有咩cert 考?sport 咁細個又可以考d 咩cert?
朗誦有比賽, 有比賽就有CERT.不過同畫畫CERT一樣, 含金量會偏低. 表演你有努力過.
冇CERT得把口嘅我就唔信佢有努力學習過.

當然10個有CERT. 只會有2個左右叫有小小料到.
學校識分辨嘅.

仲有學過朗誦嘅, 真係有D PRESENT嘅指定動作未學過嘅係唔識嘅.
(利申冇學, 個個人TARGET唔同, 我係學術+音樂嘅)

potato38 發表於 20-9-15 01:02
請問朗誦有咩cert 考?sport 咁細個又可以考d 咩cert?

唔一定係考cert。可比賽
坊間朗誦有好多不同類型既比賽
粵。英。普
可以自己留意下
Gapsk同校際朗誦比賽較公信力。不過校際只小要5歲

Sport 依家受疫情影響
都難會有
其實某d泳班。到某一個水平。都有cert
而某d劍擊機構話有cert
田徑個d又有公開比賽
等等.....

不過到考直私資
你個profolio 都係request 4-6頁
要攞落去到時要取捨。
同埋呢d cert 好多人都有。所以實力較為重要

回覆 lily1995 的帖子

omg..... i feel sorry for your son

Kainy 發表於 20-9-16 10:17
回覆 lily1995 的帖子

omg..... i feel sorry for your son
我都覺好sorry.. 不停接送, 我自己荷包又大出血..不過這些都是我仔話返學時間太短, 放學後好悶, 所以要我報比佢上, 之後佢上咗癮, 勁鍾意返, 變咗越報越多, 日日上.
所以我覺得學唔學野好睇個小朋友, 佢自己鍾意不停上, 自谷, d學校都係佢自己考返黎.
K3下學期開始疫情, 佢知道學校、各大centre相繼停課, 佢成日哭.. 我借呢一疫cut晒佢d班, 話centre唔開, 從此無得上
‹ 上一主題|下一主題