用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 12校網 男仔 升小一
go

12校網 男仔 升小一

12校網 點填乙部 甲部一填軒小  二 三 要唔要填?

回覆樓主:

12網男生
兩軒 SJPS 聖雅各 乙部獨一無二
李賜豪 寶血 乙二有機會

回覆樓主:

甲二/三可不填
填亦只可填中咗不會後悔的學校
因為中咗就無乙部

Poyau 發表於 20-9-9 12:07
12網男生

甲部全部填軒小? ?乙一軒小 乙二李賜豪,李賜豪校風得唔得?

Poyau 發表於 20-9-9 12:09
甲二/三可不填
填亦只可填中咗不會後悔的學校
因為中咗就無乙部

甲部係唔係可以填唔同區? 北角官立小學OK唔OK?

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主:

甲部填!咩唔填
甲一填左軒小
甲2咪填軒銅st jo聖雅各,再唔係誇區喇沙華仁都得
明知唔入,攞個誠意分留返叩門用都好,點解要白蝕

Poyau 發表於 20-9-9 12:07
12網男生

乙三建議填? 我真係唔知點揀好

醒目開學勳章 王國長老

elaine0317 發表於 20-9-9 13:22
甲部係唔係可以填唔同區? 北角官立小學OK唔OK?

如果甲二入左北官,放棄乙部12網抽獎機會,我會覺得唔抵 (要填就填間勁,符碌入左都會笑嘅)

醒目開學勳章 王國長老

elaine0317 發表於 20-9-9 13:28
乙三建議填? 我真係唔知點揀好

12網學校好兩極化,熱門嘅勁熱,非熱門嘅擺乙3入到,擺乙456都會入
乙3擺間叩門用(都係果堆熱門),乙四至填間保守都唔遲

醒目開學勳章 王國長老

派位往續參考
https://www.edu-kingdom.com/foru ... light=12&page=1

https://www.edu-kingdom.com/foru ... p;extra=&page=1

Charlotte_mom 發表於 20-9-9 13:31
12網學校好兩極化,熱門嘅勁熱,非熱門嘅擺乙3入到,擺乙456都會入
乙3擺間叩門用(都係果堆熱門),乙四 ...

話李賜豪同寶血人數收少  得30幾位 擺乙三會唔會太冒險  咁好全部選進取 我仔唔算好OK 驚咩都派唔到 到時候面試會...... 唉

醒目開學勳章 王國長老

elaine0317 發表於 20-9-9 13:42
話李賜豪同寶血人數收少  得30幾位 擺乙三會唔會太冒險  咁好全部選進取 我仔唔算好OK 驚咩都派唔到 ...
乙3擺李賜豪同寶血唔係冒險咁簡單, 係棄糊.....睇返派位數據吧

Charlotte_mom 發表於 20-9-9 13:38
派位往續參考
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3824724&extra=&highlight= ...