用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 憤怒。不專業的安排
go

[其他] 憤怒。不專業的安排 [複製鏈接]

First Code Academy 完全離曬大譜,今次不吐不快。我大女(8歲)在這學校上Coding已經無間斷3年多,細女(6歳)亦都由去年開始有上堂,我自己經常親自接送,當然見到係有成果,滿意先至繼續啦。

(emoji)出事(emoji)
8月中再幫兩個女報名他們最標榜的 一對一、指定導師網上課程,12堂 盛為$4000/位。 全數畀錢後($8000大洋),學校出過幾個電郵確認及再確認整個課程的時間及導師安排,可是,就在9月5日第一堂之前的一日,電郵通知大女的老師突然不可以,要找個替代,ok,可以體諒。
9月5日上堂,大女的原來指定老師又可以上堂喎(emoji),反而細女的指定老師在沒有通知下換了(emoji)‍♂️,當然我們之後即時詢問究竟發生了什麼事❓ 校方的答覆竟然是兩位已確認的指定老師,再不可以負責我們這個課程(reconfirm 再確認嘅作用係乜?); 然後就話 只可以提供另外兩位老師,但也不確定是否整個成個課程都由同一位負責
再追問之下,就話如果要原本指定兩位老師,就要我們遷就時間(emoji)(emoji)
唔使講啦,我即時就三把火起,有冇搞錯 大家做家長就明白,需要幾多心機心血去安排好呢啲課程,然後確認咗幾次之後先至話這樣唔得那樣唔得? 重要呢間學校標榜 Personalized Curriculum Roadmap, 1:1 attention, Flexible Timing
真係完全冇專業道德。

由於我們不想被這樣欺淩,交涉幾次後都沒有結果,所以即刻要求全數退錢,唔再讀呢間學校。
我爆出嚟,係因為不吐不快,另外,亦都提醒各位家長朋友,畀個案例你們參考,自己定奪。
   1    0    0    0

其實佢咁樣做,絕對同佢建議嘅服務或產品不符合。我建議基本上可以把這件事交由海關處理。

絕對明白你的感受。大家做父母的,努力工作,也希望俾到一個優良的學習情況給小朋友。加油!

我之前也上過一年的班.... 行政亂到不得了... 不會再去, 非常失望

eric5 發表於 20-9-9 08:42
First Code Academy 完全離曬大譜,今次不吐不快。我大女(8歲)在這學校上Coding已經無間斷3年多,細女(6歳) ...
老實講一對一,12堂收$4000,即係每堂$333,老師分到幾多?我唔知道你嗰間點分法,但係點都唔多過$200,所以如果唔係疫情既話,好老師其實一定唔會做得耐。疫情之下,好老師一定搶手,遷就時間係無可避免既。

JL427 發表於 20-9-21 17:57
我之前也上過一年的班.... 行政亂到不得了... 不會再去, 非常失望
其實如果係好老師,不如俾多啲錢,直接請佢私補。
‹ 上一主題|下一主題