用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

del

Del

回覆 王家爸爸 的帖子

例如?

回覆 王家爸爸 的帖子

你話你睇過研究嘅?點解咩都唔知?你睇清楚,唔係呀貓呀狗寫個d未經過證實嘅新聞呀,係專業研究呀,點做入面有寫架,奇怪點解你睇唔明

lovelymeredith 發表於 21-2-1 12:17
回覆 王家爸爸 的帖子

你去睇咪知?你又話自己睇過?點解咩都唔知嘅?你有冇睇過架?去睇左先啦乖 ...
就係睇咗,發現無一份靠譜既。

lovelymeredith 發表於 21-2-1 12:18
回覆 王家爸爸 的帖子

介意透露邊間大學?
世界排名前100。

lovelymeredith 發表於 21-2-1 12:15
回覆 王家爸爸 的帖子

你教過統計同皮紋分析有咩關係?依家講緊皮紋分析,你冇做過相關研究,亦都冇真正去 ...
你話皮紋分析係統計學,呢啲簡直係亂吹。皮紋分析,根本無可能可以做到嚴格既研究,想做嚴格既研究,首次你需要知道點樣收集樣本(需要足夠隨機性),點解分析(需要對照)。

回覆 王家爸爸 的帖子

介意透露邊間大學?

回覆 王家爸爸 的帖子

你去睇咪知?你又話自己睇過?點解咩都唔知嘅?你有冇睇過架?去睇左先啦乖

回覆 王家爸爸 的帖子

你教過統計同皮紋分析有咩關係?依家講緊皮紋分析,你冇做過相關研究,亦都冇真正去了解過就話係偽科學,係咪需要諗清楚?

lovelymeredith 發表於 21-2-1 12:10
回覆 王家爸爸 的帖子

睇黎你直情冇睇過專業嘅研究文獻添🙈
研究文獻?係唔係SSCI journal list裡面既學術文獻,定係阿豬阿狗俾錢就發表到嗰啲?

回覆 王家爸爸 的帖子

對唔住我係以為你有認真研究過先想分享我嘅研究,睇到你嘅問題,我諗你可能只係睇過一d表面新聞,可能同你深入傾落去,如果你有興趣,花d時間去睇下之前嘅研究點做我地再討論,唔係你唔會明白我講緊咩😓

lovelymeredith 發表於 21-2-1 12:09
回覆 王家爸爸 的帖子

咁如果為左搵食又難怪你覺得難做,我由大學開始做研究,到依家已經有十幾年,我幫過 ...
我係大學教過統計,你唔好將偽科學當科學,統計唔係你想像中咁簡單。

回覆 王家爸爸 的帖子

睇黎你直情冇睇過專業嘅研究文獻添🙈

回覆 王家爸爸 的帖子

咁如果為左搵食又難怪你覺得難做,我由大學開始做研究,到依家已經有十幾年,我幫過好多小朋友做,解決左好多問題,我係一個專業皮紋分析師(係需要考試唔係只係睇數據)亦都係一個兒童發展分析師,我最主要係想幫小朋友,同你出發點唔同

lovelymeredith 發表於 21-2-1 12:04
回覆 王家爸爸 的帖子

其實你會唔會誤解左皮紋分析?皮紋學係一個統計學,只能夠對人嘅性格進行分類,係預 ...
統計學?點攞樣本?點做分析?咪玩啦!

回覆 王家爸爸 的帖子

其實你會唔會誤解左皮紋分析?皮紋學係一個統計學,只能夠對人嘅性格進行分類,係預測唔到將來,成就,可能你遇到嘅唔係專業皮紋分析師所以先有咁嘅理解,如果你有興趣我可以同你分享下我嘅研究,我係一個專業嘅皮紋分析師,也做過關於皮紋唔同嘅研究。不過首先,最重要嘅一點,你需要搞清楚皮紋分析並不能預測一個人嘅成就,將來,唔好將佢同睇相混淆。

lovelymeredith 發表於 21-1-31 19:45
回覆 王家爸爸 的帖子

一個睇掌紋一個睇指紋唔知你點可以將兩樣嘢做對比?一個預測運氣一個睇先天特質,完 ...
中國人既掌紋同鬼佬既指紋做對比既結果只會係掌紋比指紋靠譜啲啲,或者可以話無咁唔靠譜。如果你學多啲,你會同我一樣,發現皮膚既紋理會預測到一個人既發展、成就,其實只係無稽之談。

lovelymeredith 發表於 21-1-31 19:45
回覆 王家爸爸 的帖子

一個睇掌紋一個睇指紋唔知你點可以將兩樣嘢做對比?一個預測運氣一個睇先天特質,完 ...
我比你早學dermatoglyphics,中國人同鬼佬既都了解過,如果揾到食我一早都做咗。反而我覺得睇相(靚女著數啲)同風水(例如住通風、向南既屋病痛少啲)比較靠譜。

回覆 王家爸爸 的帖子

一個睇掌紋一個睇指紋唔知你點可以將兩樣嘢做對比?一個預測運氣一個睇先天特質,完全係兩樣嘢

lovelymeredith 發表於 21-1-31 16:08
回覆 王家爸爸 的帖子

你搞錯左,睇相同皮紋分析係完全兩樣嘢
唔係搞錯,我當然知道dermatoglyphics無睇相咁準確;不過你需要明白,睇相之所以會有一定既準確度,純粹係因為相長得好(例如靚女啲),機會一定多。但係你對手既dermatoglyphics指數,除咗你男女朋友,無人睇到。