用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 帶多少口罩去英國?
go

[英國] 帶多少口罩去英國?

大家带多少口罩去英國?另要折盒?孩子會帶幾百個口罩如N94,本地level 3,普通等_夠嗎?

N94 我唔覺得佢會戴。普通hk 戴開的已經ok. 我仔行李無咩嘢,原盒放行李。按回港日期預一日兩個已好足夠。

SIYip 發表於 20-9-7 11:29
N94 我唔覺得佢會戴。普通hk 戴開的已經ok. 我仔行李無咩嘢,原盒放行李。按回港日期預一日兩個已好足夠。
...

去幾年(估小朋友會夜溝下)及D送英國監護人

brother4 發表於 20-9-7 12:54
去幾年(估小朋友會夜溝下)及D送英國監護人

吓! 唔會幾年都唔返hk 啩。

SIYip 發表於 20-9-7 12:57
吓! 唔會幾年都唔返hk 啩。

會番,但要果時寄去郵費又貴,不如帶多D,有多送英國朋友/俾需要口罩同學

大約250

brother4 發表於 20-9-7 11:24
大家带多少口罩去英國?另要折盒?孩子會帶幾百個口罩如N94,本地level 3,普通等_夠嗎?
...

帶左普通口罩160個,幻想12月會返折晒盒用密實袋分開裝

原盒60個獨立包裝口罩 x 2 盒 = 120 個

打算聖誕節回香港再補給

5盒250個

Sana2010 發表於 20-9-7 16:12
原盒60個獨立包裝口罩 x 2 盒 = 120 個

打算聖誕節回香港再補給

我塞四盒共200個,另外四個N95備回程要帶,回程的防護衣一定要著。  兩盒level 3,吩咐吖女剛剛開學要帶 level 3,稍後疫情穩定才帶她喜歡的 level 2 口罩,叫她中午飯後可以換一個,同樣預計聖誕節會回來可以補給

我剛剛從英國回來,發現英國人好少帶口罩,去超市既時候會帶,但比以前多左人帶口罩。如果聖誕節會回港的話,帶200個差不多,當地可能會比人買曬,香港買口罩會平D。

回覆樓主:

兩仔每人10盒

亮燈 發表於 20-9-7 17:48
兩仔每人10盒

20盒,1盒幾多個?

brother4 發表於 20-9-7 18:25
20盒,1盒幾多個?

50個

回覆樓主:

5盒 共250個,我拆哂盒用密實袋裝

阿仔今個聖誕唔返香港,所以帶得比較多, level 1 x 4盒,level 3 x 8盒,2盒冇折盒,10盒入密實袋,佢會先用完盒內嘅口罩然後將密實袋果啲放返入盒,話方便拎出嚟用
學校上堂時好多本地學生唔帶口罩,其中一次全班只有阿仔同另一香港同學戴口罩,老師見到但如常上堂

回覆樓主:

打算聖誕唔返港,帶左100 個KF94,200個level 3外科口罩,我女話全校得老師及我女戴口罩,其他同學都唔戴口罩,我叫佢天氣凍時戴KF94,因KF94焗d,冬天保暖d。

回覆樓主:

外科口罩300個,kf94,60個,全部拆盒

MrsFung 發表於 20-9-7 18:46
打算聖誕唔返港,帶左100 個KF94,200個level 3外科口罩,我女話全校得老師及我女戴口罩,其他同學都唔戴口 ...

朋友俾KF95,佢話香港用太焗,拿去英國用,估合

brother4 發表於 20-9-7 11:24
...

朋友話孩子帶一箱口罩放行李,估過千個