用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 想問如果中二轉校,想轉去band2的話,有冇人知邊間仲有位? ...
go

想問如果中二轉校,想轉去band2的話,有冇人知邊間仲有位?

備註:最好係觀塘or黃大仙區嘅中學

回覆樓主:

首先已開學機會率唔高,其次你無講係band1去band2定band2去band2又或者band3想上band2, 但係呢d情況和時間,我相信只有band1去band2重要唔好尾果班d學校先會俾插!如果唔係考好d中二,中三至算吧!

回覆樓主:

打去心儀學校問/上網頁睇有無插班

請問如明年中二想由Band 3 插Band 2尾,今年考好主科,有機會嗎?-

118528 發表於 20-9-5 12:16
請問如明年中二想由Band 3 插Band 2尾,今年考好主科,有機會嗎?-

考級頭十一定有機,只係插班要考卷,要有心理準備可能深d!做靚份成績表,多d優點,操行好d機會都大d!叫小朋友中一時join多d學校野,好易有優點!

In2c68 發表於 20-9-5 06:30
首先已開學機會率唔高,其次你無講係band1去band2定band2去band2又或者band3想上band2, 但係呢d情況和時間 ...

好,唔該哂!

In2c68 發表於 20-9-5 13:04
考級頭十一定有機,只係插班要考卷,要有心理準備可能深d!做靚份成績表,多d優點,操行好d機會都大d!叫 ...
咁我叫呀仔比d心機,因為佢都想轉,唔該晒!😄

唔介意俾錢,一般直資都夠易同較多插班位。band 2, 可以試下聖道迦南.

yokie123 發表於 20-9-6 18:35
唔介意俾錢,一般直資都夠易同較多插班位。band 2, 可以試下聖道迦南.

好,唔該晒!