用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 UCAS IAL predicted grades
go

[英國] UCAS IAL predicted grades

請問各位,日校是考dse的,可以出 reference 但唔出IAL predicted grades, 份 ucas 交唔到可以點? 謝謝

醒目開學勳章 貢獻勳章

我地都有類似問題

同learning centre / 升學顧問傾過,UCAS 睇兩樣野 (1) igcse result (2) predicted grade  (learning centre 有提供predicted grade 服務,但要跟佢地上堂先出)
如果你兩樣都無,其實機會好微,聽人講頂尖大學放榜後無位,即係非頂尖大學,可以IAL 實際成績補飛

我地情況係唔趕入大學,所以會有實際成績再下一年報UCAS
恐龍家

可以請讀緊的學校出DSE predicted grade 去apply UCAS

31450069 發表於 20-9-3 23:18
請問各位,日校是考dse的,可以出 reference 但唔出IAL predicted grades, 份 ucas 交唔到可以點? 謝謝 ...

IAL 其中一個香港考試中心(私人公司) ITS 可以俾錢出IAL predict grade而唔冼報佢公司課程,係 ITS 嗰度考 predict grade mock exam而出的,逐個subject 計錢,我幾個月前問過ITS, 職員講過要預1至2個月時間俾佢出predict grade, 詳情你可以打話俾ITS 問清楚
https://www.itseducation.asia/services.htm

小曳人 發表於 20-9-4 08:19
我地都有類似問題

同learning centre / 升學顧問傾過,UCAS 睇兩樣野 (1) igcse result (2) predicted gra ...
上面#4

回覆 31450069 的帖子

多謝各位。
今早已同ITS 傾過,referee can be anyone 。會同相熟的補習老師傾,佢跟開好啲。

再次多謝大家

醒目開學勳章 貢獻勳章

小時了了 發表於 20-9-4 09:27
上面#4
thx!
恐龍家

小曳人 發表於 20-9-4 08:19
我地都有類似問題

同learning centre / 升學顧問傾過,UCAS 睇兩樣野 (1) igcse result (2) predicted gra ...

你照樣可以用DSE predict grade 報 UCAS,只要請referee幫手將學校發出的predict grade 信件一併upload便可。

醒目開學勳章 貢獻勳章

iceberg222 發表於 20-9-5 11:37
你照樣可以用DSE predict grade 報 UCAS,只要請referee幫手將學校發出的predict grade 信件一併upload便 ...
thanks, 但我地唔會考dse,自修ial
恐龍家

小時了了 發表於 20-9-4 09:22
IAL 其中一個香港考試中心(私人公司) ITS 可以俾錢出IAL predict grade而唔冼報佢公司課程,係 ITS 嗰度考 ...
請問predict grade 吾系要學校出咩?

chuchuma 發表於 20-9-8 13:30
請問predict grade 吾系要學校出咩?

不是, 我見有啲IAL/GCEAL 補習社、考試中心有此收費服務

咁如果同個center 関係好D咪可以要求比個高啲嘅predict grade?

請問可否推薦有做dse subject predicted grade的learning  centre嗎?