用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Adelaide 中學
樓主: 4Gfamily
go

[澳紐] Adelaide 中學

回覆 Wing(婷婷媽咪) 的帖子

收到OFFER啦, 你呢?

我都係,1st Glenunga, 不過我仔成績差,應該冇乜可能

carman506 發表於 21-4-21 11:57
回覆 dream_dream 的帖子

咁去吾到, 又比左錢, 係咪照延期入學, 定澳洲都有安排ONLINE CLASS?

學校有安排online上課,但我哋唔想,所以推遲到今年7月下學期過去,不過睇嚟都係開唔到關,所以到時再同學校傾,出年先過去囉!

回覆樓主:

我女今年yr 9 ,而家online上緊 ISEC,我諗7月都好大機會過唔到去,visa 已經批晒,其實一開關就走得,經過上左1個term 課程,澳洲讀書真係比香港輕鬆好多

Wing(婷婷媽咪) 發表於 21-4-21 11:05
我入左3間抽,可能一間都抽唔中(emoji)

朋友仔....咪誤導人、係派、唔係抽,抽是運氣、派是睇成績

等你仔有消息後、你地一家過去、我地又一齊來、叫老二揸車來接你地比機會佢練下手車,年尾佢 P2 架喇

想問問...上ONLINE ....同之前香港學校上ZOOM 有乜分別?? 真係唔知...如果過唔到去....仲會唔會在香港上ONLINE ??

回覆樓主:

同香港上zoom 分別唔大,一樣要做project ,做完要做presentation ,功課就唔多,老師會俾好多時間做
我預7月應該過唔到去,會繼續係online上,term 3會由ISCE connect轉上pre SACE connect ,我諗分在於上嘅科目唔同左