用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 重未有cas!(visa等待中)
樓主: bb560
go

[英國] 重未有cas!(visa等待中)  

回覆樓主:

終於收到CAS,九月二日晚上預約北角,最快已經要九月八日,考慮完已經冇埋添,唯有約九月十日,昨天九月三日晚上又登入睇下啦,見到九月四日早上有位,立即更改時間啦,今日早上去北角,加錢做埋快證希望順利。

所以大家預約後又想早啲去北角、得閒登入去睇下,有冇人取消丫。記得更改完時間會有新電郵通知,內有新的確認函,要印出嚟

cfs 發表於 20-9-4 15:59
終於收到CAS,九月二日晚上預約北角,已經淨九月八,考慮完已經冇埋唯有九月十。昨天九月三日晚上又登入(emo ...

你依個資訊對其他人好有用呀!

Gloriasogashiwa 發表於 20-9-3 20:54
我仔今天終於收到CAS, agent幫手申請visa.

恭喜你
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

請問甚麼是cas? 阿仔自己報大學,沒有經agent,我們情況有點亂。
求教各位指點

小蜜蜂818 發表於 20-9-5 11:52
請問甚麼是cas? 阿仔自己報大學,沒有經agent,我們情況有點亂。
求教各位指點
...

Confirmation of Acceptance for Studies (CAS)

TTEE1819 發表於 20-9-5 12:16
Confirmation of Acceptance for Studies (CAS)

謝謝!CAS已經有請問是否做visa?需驗身嗎?

小蜜蜂818 發表於 20-9-5 12:19
謝謝!CAS已經有請問是否做visa?需驗身嗎?
有CAS就快D照肺,同一時間可以開始預約visa👈因visa可能係幾日後的期,到時攞到照肺report,即可以去做

hei918 發表於 20-9-5 12:23
有CAS就快D照肺,同一時間可以開始預約visa👈因visa可能係幾日後的期,到時攞到照肺report,即可以去 ...

請問在哪裡可以有照肺資料。謝謝

請問知道有冇agent可以代辦visa?

小蜜蜂818 發表於 20-9-5 12:32
我女自己搞的,冇搵agent

小蜜蜂818 發表於 20-9-5 12:27
女話過佢係佐敦做,詳情我今晚問下佢

網上有資料

https://www.gov.uk/government/publications/applying-for-a-uk-visa-in-hong-kong/--2#section-2

hei918 發表於 20-9-5 13:07
女話過佢係佐敦做,詳情我今晚問下佢

謝謝(emoji)(emoji)

cfs 發表於 20-9-5 13:34
網上有資料

https://www.gov.uk/government/publications/applying-for-a-uk-visa-in-hong-kong/--2#sec ...

謝謝(emoji)(emoji)。明白

小蜜蜂818 發表於 20-9-5 12:32

我們9月4日online 預約辦visa, agent負責入資料,我們核對後付款,預約了10號早上做。我們做快證,5-8工作天可以取。

1.1 UMP Medical Centre (Hong Kong) Limited 中環

Room 1401 Wing on House
71 Des Voeux Road
Central Hong Kong
Tel: (852) 39508888

1.2 UMP Medical Centre (Kowloon) Limited 尖沙咀

Room 7 10/F, Wing on Plaza
62 Mody Road
Tsim Sha Tsui East
Kowloon 1852

1.3 UMP Medical Centre (Jordan) Limited  佐敦

15/F , 238 Nathan Road
Jordan
Kowloon

1.4 Quality HealthCare Medical Centre  旺角

8/F Wai Fung Plaza
664 Nathan Road
Mongkok
Kowloon

QHMS VISA physical checkup booking hotline: 8200 8825 (operation hours for this hotline will be 9am to 9pm (Mon to Fri); 9am to 1pm (Sat)).

1.5 Quality Healthcare Medical Centre  金鐘

Units 1605-09
16th Floor
Admiralty Centre Tower 1
18 Harcourt Road
Hong Kong

QHMS VISA physical checkup booking hotline: 8200 8825 (operation hours for this hotline will be 9am to 9pm (Mon to Fri); 9am to 1pm (Sat)).

Gloriasogashiwa 發表於 20-9-7 16:12
我們9月4日online 預約辦visa, agent負責入資料,我們核對後付款,預約了10號早上做。我們做快證,5-8工作 ...

謝謝

patell_au 發表於 20-9-9 11:31
1.1 UMP Medical Centre (Hong Kong) Limited 中環Room 1401 Wing on House
71 Des Voeux Road
Central Ho ...

謝謝!已經驗身在等報告

通常開學前幾時會收到CAS?

CYWYBB 發表於 20-9-9 22:49
通常開學前幾時會收到CAS?

你依個問題都幾難答。你仔用乜嘢成績(eg DSE)申請大學,你點樣揀大學(排優先次序)都影響幾時會收到cas
應該重有好多唔同情況,希望其他人都講下