用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 去英國讀書找agent問
樓主: tsangv
go

[英國] 去英國讀書找agent問 [複製鏈接]

kct18 發表於 20-9-5 17:13
因為我見A agent好似都唔志在我confirm 邊間學校咁,好奇怪!

反轉頭諗,學生已有多個offer,agent已有佣收,唔需要再引導家長做選擇啦。到咗呢步,家長都應該對所選學校有大概了解,如果個agent再多言多語,會唔會又有反效果話佢力推嗰間高commission ?

當時AA個Battie 只係問我點解揀呢間唔揀另一間,冇特別話邊間好D。

kingandi888 發表於 20-9-6 11:59
回覆 katrinafu 的帖子

一班三十個,多過五個?本人覺得如太多會學唔到英文

首先要睇你打算入讀年級,一般只會知道是 全校大約幾多個中國/香港學生。
以英國來說,每班都是十幾人一班, 每科每Set 同學都不太相同。

你可以用% 來參考, 例如是學校入讀人數是500人, 中國香港學生是50人約10% 你接唔接受到。
另一點是寄宿生人數比例  ,少本土寄宿生,宿舍都是集中中國/香港同學。

多謝回覆!我以為boarding會係三十個一班😅我怎樣知道學校有幾多中國或香港學生?學校website好似冇寫

kingandi888 發表於 20-9-6 14:00

多謝回覆!我以為boarding會係三十個一班😅我怎樣知道學校有幾多中國或香港 ...

直接問學校或透過Agent 問學校  。
‹ 上一主題|下一主題