用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今年報k1 請問有媽媽仔女讀過 宣道, 崇真, 聖羅撒 , ...
樓主: pppppppppp
go

今年報k1 請問有媽媽仔女讀過 宣道, 崇真, 聖羅撒 ,創價 [複製鏈接]

pppppppppp 發表於 20-12-18 22:19
我有宣道 同埋藍田靈糧堂offer, 不過一個happy school一個係谷嘅。。。。 最鍾意都係創價
...

點解唔揀宣道心儀揀創價?我有些擔心創價升小無咩優勢,利申,有宣道及創價offer,1516中,唔知揀邊間好

回覆 pppppppppp 的帖子

創價都係happy , 你最鍾意佢嘅原因係?

Littleprinceluc 發表於 21-3-18 10:05
回覆 pppppppppp 的帖子

創價都係happy , 你最鍾意佢嘅原因係?

我好鍾意因為我接觸過佢哋啲人。又上至下學校啲入都好有禮貌,有耐性, 最重要嘅當然係我嘅理念同佢一樣。

comeonbabies 發表於 21-3-18 08:10
點解唔揀宣道心儀揀創價?我有些擔心創價升小無咩優勢,利申,有宣道及創價offer,1516中,唔知揀邊間好
...

咁你揀創假係因為佢啲咩,可否分享下, 謝謝(emoji)

comeonbabies 發表於 21-3-18 08:10
...

我每次打電話去宣道詢問嗰陣時我覺得聽電話啲人好冇禮貌成日趕住收線。。。。。所以我心理作用就覺得好似麻麻哋

...

創價升小係無優勢,考直私你要自己狂補。名小老師朋友 都係同一感覺,出名happy school 上小一好痛苦。老師都教得好辛苦。

但創價係一間好關愛既幼稚園 老師好細心,如果唔target 名校 / 神校,創價其實幾好

kc33 發表於 21-4-26 23:43
創價升小係無優勢,考直私你要自己狂補。名小老師朋友 都係同一感覺,出名happy school 上小一好痛苦。老 ...

咁如果 藍田靈糧堂都收咗係咪即係都冇需要選創價, 多謝你意見(emoji)

pppppppppp 發表於 21-4-27 00:02
咁如果 藍田靈糧堂都收咗係咪即係都冇需要選創價, 多謝你意見(emoji)

唔熟藍田靈糧 留比其他家長答 (emoji)

kc33 發表於 21-4-27 09:08
唔熟藍田靈糧 留比其他家長答 (emoji)

明白, 都好多謝你吖

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

naikko 發表於 20-8-31 13:55
tt ack 用家 今年9月大仔K3 細k1 , 覺得學校好好

1) 學校應變好快,社運停課開始 首批用live class , 每 ...
想問下崇真一班幾多人,幾多老師?係坐定定聽書定活動教學?除咗中英數,體育、普通話、音樂、美術、電腦個啲有無話一星期幾多堂?

醒目開學勳章 王國長老

版主按:含有PM回文,請看基本版規第一項
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆 TY168 的帖子

我地上年所有ST ROSE 的學生均有叩門機會,反而外校生就short list面見的

pizza121 發表於 21-11-8 13:54
回覆 TY168 的帖子

我地上年所有ST ROSE 的學生均有叩門機會,反而外校生就short list面見的

請問St Rose叩門有多少位收了可以入小學

回覆 chole99 的帖子

實際是沒有公布,家長gp都好低調無提,只有一個相熟的知道佢成功叩入
‹ 上一主題|下一主題