用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 Forensic Science 科學鑑證係HK有冇前途?
go

Forensic Science 科學鑑證係HK有冇前途?

Forensic Science 科學鑑證係HK有冇前途?  阿仔有興趣但驚讀完冇出路!

Thx.,

CU BioMed 讀上去有得揀,係咪只可以做警隊?

chuchuma 發表於 20-8-17 10:12
Forensic Science 科學鑑證係HK有冇前途?  阿仔有興趣但驚讀完冇出路!

Thx.,

係唔係法證先鋒嗰啲呀

mielmiel 發表於 20-8-18 12:14
CU BioMed 讀上去有得揀,係咪只可以做警隊?

香港可能是唯一選擇,可以了解政府化驗室會唔會請。

我朋友兒子在英國讀法證,但在英國私人法證化驗室工作,不是在警察化驗室,他們會接一些警方轉介的個案作調查。
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

ANChan59 發表於 20-8-21 11:17
香港可能是唯一選擇,可以了解政府化驗室會唔會請。

我朋友兒子在英國讀法證,但在英國私人法證化驗室工 ...

係UK人エ好嗎?

amj 發表於 20-10-11 23:27
係UK人エ好嗎?

兒子告訴我他的工種同等職級、同類公司,高香港兩成到三成多,除稅及減房租后,可以用的收入比香港高。
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

ANChan59 發表於 20-10-12 08:03
兒子告訴我他的工種同等職級、同類公司,高香港兩成到三成多,除稅及減房租后,可以用的收入比香港高。
...

Ic, thx!
我想問多次佢大學修咩科?
介唔介意講埋佢讀邊間u?
因仔仔 今年中6
暫時唔知揀咩科好

ANChan59 發表於 20-10-12 08:03
...

可借,很多特別工種係香港係無選擇(只得一兩個機構/組織會請)
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 貢獻勳章

我有個同事就係UK讀呢科,唔知出路點,但現時工作無咩關係,今年入咗SPACE讀化驗,我估响HK難搵返本行
恐龍家