用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2021 to 2022 15分招手區
go

2021 to 2022 15分招手區

請問15分有邊間學校大機會入讀 在自行收生階段 除咗寶校之外

我囡15分,我心態上自行陪跑多.報返自己校網二線,唔得就等大抽獎.

回覆樓主:

自行15分女生可考慮41網聖家

yanyanb0401 發表於 20-8-15 23:56
我囡15分,我心態上自行陪跑多.報返自己校網二線,唔得就等大抽獎.

男仔15分有咩建議?

yanyanb0401 發表於 20-8-15 23:56

你捨得唔搏一線?自行中左二線,無得抽獎...

我小朋友都係15分 , 40網 , 所以 , 只能早點已開始準備 , 幫小朋友裝備好自己 , 萬一派唔到心儀就叩門吧

熱門校網12網有咩選擇?係咪no hope?得15分,真係疊埋心水等抽獎

醒目開學勳章 王國長老

大波大 發表於 20-8-16 10:07
熱門校網12網有咩選擇?係咪no hope?得15分,真係疊埋心水等抽獎

如果自行15分入,抽獎乙1都一定入,唔駛驚wor

我小朋友得十分自行,用左來去比最心儀的學校,該學校是學位非常少,自行25分都收唔哂。最後能叩番入,我覺得若準備充足有一定學術能力,自行應選心儀學校

Poyau 發表於 20-8-16 00:15
自行15分女生可考慮41網聖家

我都係 戰友

Poyau    發表於 20-8-16 15:25

大波大 發表於 20-8-16 10:07

15分可選無宗教背景(少咗25分爭)
12網可考慮軒灣/軒銅/李賜豪
李賜豪乙一穩 進取型自行兩軒

tracer 發表於 20-8-16 02:35
男仔15分有咩建議?

自行無宗教背景小學少咗25分爭
男生15分可考慮例如14網滬江
滬江升B1過4成 計埋B2A-1C過半

我想問15分太子協和有無機會?

fastfabulous 發表於 20-8-17 22:19
我想問15分太子協和有無機會?

太協屬32網熱門之一
有舊生有宗教分 25/20分大有人在
自行15分要有陪跑取1心理準備

回覆 Poyau 的帖子

多謝解答,咁佢叩門使唔使111

fastfabulous 發表於 20-8-18 09:12
回覆 Poyau 的帖子

多謝解答,咁佢叩門使唔使111

不用客氣
太協叩門不用111
見以下分享 今年有000成功叩門

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3828891

回覆樓主:

我囡15分, 16網, 都打算報校網2線, 擔心中2寶。

Miki0912 發表於 20-8-18 15:50
我囡15分, 16網, 都打算報校網2線, 擔心中2寶。

住16網可以考慮自行14網小學

Poyau 發表於 20-8-18 14:34
不用客氣
太協叩門不用111
見以下分享 今年有000成功叩門

住91網,自行應用20分報84八舊,定係15分41聖家會比較好?